“Hak Yol İslam Yazacağız” şiiri nasıl doğdu?

“Hak Yol İslam Yazacağız” şiiri nasıl doğdu?
Vefat eden Büyük Şair ve Yazar Abdurrahman Karakoç, “Hak Yol İslam Yazacağız” şiirinin nasıl doğduğunu, halen dillerde olan “Mihriban”ın bir gerçek hikaye içerip içermediğini Habervaktim.com&rs

Karakoç, “Hak Yol İslam Yazacağız” şiirini şöyle anlatıyordu: 

“1960 yılında yazdığım bir şiir. 27 Mayıs İhtilali'nden sonra. Bazı yerlerde o zamanda İslam'a karşı aşırı laikler vardı. Türkiye'de İslam'a karşı menfi bir tavır vardı. Ben o zaman o şiiri yazdım. Çünkü lüzumluydu. Bazı mesajların önceden verilmesi faydalıydı. Rahmetli Bekir Berk vardı, Said-i Nursi'nin avukatlarından. Bizim oraya bir dava için gelmiş, beni de gıyaben tanıyor. “Karakoç” dedi, “Marş olabilecek şiirin yok mu?” “Yeni yazdığım bir şiirim var. İster marş yapın, isterseniz öyle okuyun” dedim. Rahmetli bir okudu ve çok sevdi. Ve onun üzerine marşlar yapıldı. O dönemlerde otobüslerle Anadolu'da dolaşırken bu marşlar çalındı. Yine onlardan Said Özdemir var, bugün Kocatepe Camii Fuarı'nda kitap imzalıyordu. Önce beni tanıyamadı. İsmimi söyleyince çok sevindi, kucaklaştık. “Biz sizin o şiirinizi marş yapmış, ne günler yaşamıştık” dedi. Bu Allah'ın bir ikramıdır. O anda sana bir ilham veriyor, o ilham şiire dönüşüyor, şiir beğeniliyor.”

Abdurrahim Karakoç’un “Mihriban” ile ilgili verdiği bilgiler de şöyleydi:

“O romantik değil. Romantik olmak; hayali şiir demek, olmayan bir şey demek. Benim ki gerçek. Eğer olmasaydı yazamazdım. Ama ismi Mihriban değildi, o ayrı.”

KARAKOÇ RÖPORTAJININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


Habervaktim.com



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.