'Ayalon haddi aştı'

'Ayalon haddi aştı'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un, "Türk dizilerindeki İsrail karşıtı görüntülerin devam etmesi üzerine Türkiye Büyükelçisi'ni sınır dışı edebiliriz" açıklamasına sert tepki gösterdi. Ayalon'un haddi aştığını

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'a yapacağı ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin Tel-Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yaptığı diplomatik nezaketsizlikle iki ülke arasında gerginliğe neden olan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un, "Türkiye'de yayınlanan bazı dizilerde İsrail güçlerini "vahşi" gösteren sahnelerin devam etmesi üzerine Türk büyükelçisini sınır dışı edebiliriz." açıklamasına Başbakan Erdoğan sert cevap verdi. İsrail'de koalisyon hükümetinin ortakları arasında yaşanan sıkıntıya işaret eden Başbakan Erdoğan, Ehud Barak'ın koalisyonun 2. güçlü ortağı ve hükümet ortağı siyasi partinin genel başkanı olduğuna dikkat çekti. Ayalon'un haddini aştığını belirten Başbakan Erdoğan, "Bizler için muteber olan bu hatayı hükümet olarak kabul etme noktasında Ehud Barak'ın burada yaptığı açıklamadır. O açıklama üzerinde olay değerlendirilirse daha isabetli olur. Bizler de çok daha bu işi ileri taşımayı düşünmüyoruz. Ama Türkiye asırlar önce neyse Cumhuriyet kurulduğunda neyse bu gün de aynı Türkiye'dir. Kendisiyle çok fazla oynanmasını istemez. Böyle de bir iktidar işbaşındadır." şeklinde konuştu. 


"İSLAM DÜNYASI YÖNETİCİLERİ FİLİSİN KONUSUNDA MÜSLÜMANLARIN BEKLEDİĞİ TEPKİYİ GÖSTEREMEDİ"

Basın mensuplarının İslam Konferansı Teşkilatı'nda yapılacak toplantıyı hatırlatarak Arap Alemi'nin Filistin konusunda tutumunu hatırlatması üzerine Erdoğan, İslam Dünyası'nın siyasetçilerinin Filistin konusunda Müslümanların beklediği tepkiyi gösteremediğini dile getirdi. Erdoğan, "Şunu çok acık net ifade etmem gerekir ki; İslam dünyası olarak, yönetimler olarak olayı ele alacak olursak. İslam dünyasının, dünya Müslümanlarının beklediği tepkiyi yönetimler ortaya koyamamıştır. Bu işin acınacak yanıdır." şeklinde konuştu. (CİHAN)




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.