Başbuğ'dan sır İstanbul ziyareti

Başbuğ'dan sır İstanbul ziyareti
Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Başbakan Erdoğan’la görüştükten sonra aniden ve programına yansıtılmayan gizli biçimde İstanbul’a geldi.

Org. Başbuğ Kış Tatbikatı nedeniyle bütün programını boşlatmış hatta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la haftalık görüşmesini sürpriz bir kararla Pazar Günü’ne aldırtmıştı. Ancak Başbuğ, Erdoğan’la görüştükten sonra dün aniden İstanbul’a geldi.

Balyoz Operasyonu çerçevesinde çok sayıda muvazzaf subay İstanbul’da gözaltında ve tutuklu bulunurken yapılan bu gizli gezi oldukça kritik bulundu. Ziyaretin Balyoz Operasyonu’yla ilgili olup olmadığı merak uyandırdı.

Genelkurmay’da ayrıca bir Balyoz Soruşturması yürütülüyor ve soruşturma ilginç noktalara ulaştı. Askeri Savcı Hakim Albay Bülent Münger tarafından yürütülen Balyoz Darbe Planı Soruşturmasında görevlendirilen Bilirkişi Heyeti, raporunda, sözkonusu plan tatbikatının rutin dışına çıkıldığını tespit etmişti. Org. Başbuğ’un İstanbul’a gelişinin daha çok bu raporla ilgili olduğu ifade ediliyor.

Son günlerde peş peşe TSK’yı yakından ilgilendiren ve kamuoyunda şok etkisi yapan olaylar da yaşandı. İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın altındaki imzanın Dursun Çiçek’e ait olduğu Jandarma Kriminal Dairesi tarafından da tespit edildi. Erzurum’da yürütülen Ergenekon soruşturması iddianamesi mahkeme tarafından kabul edildi ve 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk birinci sanık konumuna geldi.

habervaktim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.