Bu plana dikkat

Bu plana dikkat
‘AK Parti ve Gülen Cemaatini bitirme planı’ sorgusu sonrası tutuklanan, skandal tahliye kararları ile cezaevinden çıkartılan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’e uygulanan yöntemin aynısının Balyoz tutuklusu 1. Ordu eski Komutanı Org

Murat Alan'ın haberi...

Balyoz iddianamesinin 1 numaralı sanıklarından olan 1. Ordu eski Komutanı emekli Org. Çetin Doğan’ın tahliyesi için düğmeye basıldı. Emekli Org. Doğan’ın, Albay Dursun Çiçek’i tahliye etmek için tezgâhlanan oyunun bir benzeri ile en geç cumartesi gecesine kadar tahliye edileceği iddia ediliyor.

DOĞAN İÇİN HAREKETE GEÇTİLER
Adli kaynaklara göre Balyoz iddianamesinin 1 numaralı sanıklarından olan eski 1. Ordu Komutanı emekli Org. Çetin Doğan’ın hafta sonuna kadar tahliye edilmesi için sinsi bir plan yapıldı. Kafes iddianamesi ve Poyrazköy iddianamelerinin reddi yönünde oy kullanan, ‘Millete İhanet Planı’nın altında ıslak imzası olan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in tahliyesini sağlayan 12. Ağır Ceza Mahkemesi Üye Hakimi Oktay Kuban, Ankara’ya giderek yüksek yargı mensubu bazı hakimlerle bir dizi görüşme yaptı. Bu görüşmeler sonrası Balyoz sanığı Çetin Doğan’ın avukatı Celal Ülger ise geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız Beşiktaş Adliyesi’ne gelerek, Oktay Kuban’ın görev yaptığı 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 46 sayfadan oluşan bir itiraz dilekçesi verdi. Ülger’in verdiği 46 sayfalık itiraz dilekçesi üç gündür 12. Ağır Ceza Mahkemesi kaleminde bekletiliyor. Gerekçe olarak iş yoğunluğu ve inceleme prosedürü gösteriliyor. Kaynaklara göre ‘İnceleniyor’ denilerek bekletilen tahliye talebinin adliye nöbet takvimine göre cuma cumartesi gecesi nöbetçi olacağı ifade edilen hakim Oktay Kuban tarafından değerlendirileceği ve HSYK’nın 2009 yılı tartışmalı yaz kararnamesiyle İstanbul’a gelen ve tartışmalı kararlara imza atan hakimin, Doğan’ı tahliye edeceği iddia ediliyor.

DAHA ÖNCE ÇİÇEK İÇİN UYGULANMIŞTI
İddiaların odağındaki isim olan Oktay Kuban daha önce de darbecileri sevindiren kararlara imza atmıştı.
Kuban, 2009 yaz kararnamesi ile Diyarbakır hakimi iken, İstanbul Adliyesi’ne hakim olarak atanmış, HSYK’nın yetkilendirme kararı ile İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görevlendirilmişti. Kuban, Çiçek’i tahliye eden İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yine aynı kararname ile atanan üye hakim Yılmaz Alp raporlu olduğu için, İstanbul Adalet Komisyonu’nca geçici görevle görevlendirilmişti. Tutuklamayı yapan 9. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi İdris Asan itiraz görüşmesine katılamadığı için HSYK’nın atadığı hakimler, Çiçek’i tahliye etmişti. Oktay Kuban geçtiğimiz hafta İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce oy çokluğu ile kabul edilen Kafes Eylem Planı iddianamesine şerh koyarak da gündeme gelmişti.

***

Korgeneral Olcan tutuksuz yargılanacak
Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan Harp Akademileri Komutan Yardımcısı Korgeneral Yurdaer Olcan, dün Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Adliyesi’ne gelerek Balyoz soruşturmasına bakan savcılara ifade verdi. Sabah saatlerinde merkez komutanlığına ait sivil bir araçla adliyeye gelen Korgeneral Yurdaer Olcan’ın gelişi uzunca bir süre gizlendi. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Süleyman Esen ve Ali Haydar tarafından 4 saate yakın sorgulanan Olcan, sorgusunun tamamlanmasından sonra örgüt üyesi olma suçlamasıyla tutuklama talebiyle İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi sevk edildi. Mahkeme ise, delil karartma ve kaçma şüphesi olmadığı gerekçesiyle Olcan’ı tutuksuz yargılanmak üzere salıverdi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.