Vakit'e Ergenekon ablukası!

Vakit'e Ergenekon ablukası!
Vakit gazetesine yönelik baskılar sürüyor. Ergenekon Terör Örgütü’nün yapılanmasını ve sanıkların birbiriyle irtibatını deşifre eden haberlere imza atan Vakit gazetesi, adeta dâvâ ablukasına alınmaya çalışılıyor. Ergenekon haberleri

KENAN KIRAN'IN HABERİ...

ERGENEKON’U DEŞİFRE ETTİK, 181 DÂVÂ AÇILDI
Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında gazetemize 181 dâvâ açıldı. Ergenekon kapsamında yargılanan sanıklardan ele geçirilen askerî mühimmat, sanıkların örgütle, askerî ve yargı üyeleriyle irtibatını deşifre ettiğimiz gerekçesiyle muhabirlerimiz, Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne ifade veriyor. Gazetemiz hakkında Ergenekon soruşturmasının gizliliğini ihlâl ettiği gerekçesiyle (TCK 285/1-3 madde) 120 dâvâ; adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle 17 dâvâ, kamu görevlisine hakaret ettiği iddiasıyla (TCK 125/3 madde) 30 dâvâ, kurullara hakaret ettiği iddiasıyla (TCK 125/1-2-4 madde) 8 dâvâ, kişisel verileri yayma suçunu işlediği iddiasıyla (TCK 136. madde) 2 dâvâ ve hakaret suçu kapsamında (TCK 125/1-4 madde) 4 dâvâ olmak üzere toplam 181 dâvâ açıldı.

VAKİT’İN BİR HABERİNE 2 AYRI SAVCIDAN DÂVÂ
Ergenekon dâvâsı ile ilgili haber yapan gazetemize, aynı adliyede görevli iki ayrı savcı tarafından aynı günkü tek haber için, iki ayrı dâvâ açılmıştı. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’dan ele geçirilen ve “darbe günlükleri” olarak bilinen belgelerin ‘Bu da Balbay Günlükleri’, ‘bir numara teslim olmuş durumda’, ‘Başbuğ: Balbay anlaşmayı bozdu, üzüldük’ başlıklarıyla gazetemiz üzerine ‘gizliliğin ihlâli’ gerekçesi ile 2 Mayıs 2009 tarihinde, gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ahmet Can Karahasanoğlu hakkında dâvâ açmıştı. Bakırköy Basın Savcısı Ali Çakır ve Savcı R. Yaşar Kızılhan’ın, Ergenekon dâvâsı ile ilgili tek haber için, 2 ayrı iddianame hazırlaması manidar bulunmuştu. Ali Çakır, geçtiğimiz günlerde emekli olmuştu.

YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜMÜZE 2 YIL 6 AY HAPİS
Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ahmet Can Karahasanoğlu, Ergenekon’un gerçekleştirdiği iddia edilen ve iddianamelerde yer alan Üzeyir Garih cinayeti ve Dağlıca baskını haberlerinden dolayı 2 yıl 6 ay hapis ile cezalandırıldı.

ÜZEYİR GARİH CİNAYETİNİ YAZDIK 1 YIL 3 AY HAPİS CEZASI ALDIK
Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında yargılanan kişilerin Musevi işadamı Üzeyir Garih’in cinayetinde isminin geçmesini haberleştirmemiz, hapisle cezalandırıldı. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi, gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ahmet Can Karahasanoğlu’nun, soruşturmanın gizliliğini ihlâl suçunu işlediği iddiasıyla TCK’nın 285/1 maddesi uyarınca 1 yıl 3 ay hapis cezasına hükmetti.

Gazetemizde, 1 Ekim 2008 tarihinde yer alan, “Garih cinayetini Ergenekon’a çıkaran 2. delil” başlıklı haberde, “Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Terör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür’ün, İşçi Partisi’ne ait olduğunu açıkladığı ‘www.yesil.org’ isimli internet sitesinde, 2001 yılında Ergenekon oluşumundan bahsedildiği, Garih cinayetinin de bu örgüt tarafından işlendiğinin anlatıldığı ortaya çıktı. Derin ilişkileri deşifre etmesi ile bir dönem gündemden düşmeyen sitede, 2001 yılında yayınlanan bir yazıda Üzeyir Garih’in de Ergenekon tarafından öldürüldüğü belirtiliyor. ‘Garih dosyası’ ve ‘Müslüman mezarlığında Yahudi kanı’ başlığı ile yayınlanan yazıda, henüz Ergenekon’un bilinmemesine rağmen, Ergenekon yapılanması çözülmeden Garih cinayetinin de çözülemeyeceğine işaret ediliyor. Yazıdaki Ergenekon yapılanmasının 2001 yılında yavaş yavaş deşifre olduğu bilgisi, aynı yıl Tuncay Güney’in İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi’nde örgütün ayrıntıları ile ilgili bilgiler vermesi ile örtüşüyor. Garih’in öldürülmesi operasyonu için 3 ayrı toplantı yapıldığı da sitedeki yazıdan bir başka ayrıntı” denilmişti.

DAĞLICA’DA KAÇIRILAN ASKERLERİN İFADELERİNİ YAYINLADIK 1 YIL 3 AY HAPİS CEZASI ALDIK
21 Ekim 2007 tarihinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Tabur Komutanlığı’na yapılan baskınla ilgili gelişmeleri okuyucumuza duyurmamız cezalandırıldı.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi, gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ahmet Can Karahasanoğlu’nun soruşturmanın gizliliğini ihlâl suçunu işlediği iddiasıyla TCK’nın 285/1 maddesi uyarınca 1 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı.

13 askerin şehid olduğu Dağlıca saldırısında 8 asker, teröristler tarafından kaçırılarak Kuzey Irak’taki kamplara götürülmüştü. Olaydan 14 gün sonra serbest bırakılan askerler hakkında dâvâ açılmış ve 8 asker Van Cezaevi’ne gönderilmişti. Gazetemizde 12 Haziran 2007 tarihinde yer alan “8 asker Van Cezaevi’nde” başlıklı haberimizde, kaçırılan askerlerin Van Askerî Mahkemesi’nde verdiği ifadeler yer almıştı.

13 şehid verdiğimiz Dağlıca taburunun ayrıntılı resimleri, daha önce bir başka Ergenekon sanığı olan Asuman Özdemir’den çıkmıştı.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.