Ve 'düzmece' rapor uyarısı gerçek oldu

Ve 'düzmece' rapor uyarısı gerçek oldu
Deniz Baykal ve Nesrin Baytok'un ilişki görüntüleriyle ilgili 'düzmece' rapor hazırlayacaklar uyarısı gerçek oldu...

KA-DER eski Başkanı Av. Seyhan Ekşioğlu, Baykal'ın ilişki kasediyle ilgili 'Görüntüleri incelemek için görevlendirilen bilirkişiler, düzmece rapor hazırlayabilir' uyarısında bulunmuştu. Ve Ekşioğlu'nun dediği çıktı.

Deniz Baykal'ın anlaştığı kriminal şirketi yetkilisi ve Baykal'ın avukatı, görüntülerdeki kişilerin Baykal ve Nesrin Baytok olmadığını, kasedin 'düzmece' olduğunu iddia etti.

PAS PARAYI İNCELET GÖRÜNTÜLERİ!

Baykal'ın görüntülerini inceleyen Ulusal Kriminal Büro, sanıldığının aksine Türkiye merkezli özel bir kriminal şirketi. Para karşılığı hizmet veriyor. Mahkeme nezdinde bir bağlayıcılığı yok.

'BİLİRKİŞİLER TAMAMEN DÜZMECE RAPOR TANZİM EDEBİLİR'

Seyhan Ekşioğlu, düzmece rapor konusunda önceden uyarmıştı. İşte Ekşioğlu'nun o açıklamaları: "Teknoloji fotomontajı kesin olarak tespit edebilir. Ama sorun teknoloji değildir. Sorun tarafsız bilirkişi raporlarının tanzimidir. 13 Nisan 2010 tarihinde medya haberlerinden öğrendiğimize göre İstanbul'da bazı bilirkişiler para ve çıkar karşılığı tamamen düzmece rapor tanzim ediyorlar. Bu durumda tanzim edilecek düzmece bir rapor gerçeğin ortaya çıkmasını engelleyeceği gibi, bireylerin yargıya güvenini de kaybettirecektir. Asıl böyle bir durum hem ülkemiz hem de bireylerin hak ve özgürlükleri yönünden telafisi imkansız zararlar meydana getirecektir. Asıl kamu ihlali burada olacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.