Baykal bile ikna edici bulmadı!

Baykal bile ikna edici bulmadı!
Baykal'ın parayla tuttuğu özel kriminal şirketinin savunmasını, Baykal bile ikna edici bulmamış olmalı ki adaylıktan vazgeçti. İşte önemli notlar...

KASET OLAYIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR
 
*Ulusal Kriminal adlı büronun açıkladığı raporun hiçbir hukuki bağlayıcılığı bulunmuyor.

*Ulusal Kriminal özel bir firma ve Baykal tarafından ücret karşılığı görüntüleri inceleyerek, rapor hazırlamakla görevlendirildi.

*Ulusal Kriminal büronun bu iş için Baykal’dan ne kadar ücret aldığı merak ediliyor.

*Firmanın bu raporun Savcılığın soruşturma alanıyla ilgisi yok.

*Savcılık, bu görüntülerin kim veya kimler tarafından çekildiğini araştırıyor.

*Deniz Baykal’ın eşi Olcay Baykal’ın aldatıldığı gerekçesiyle boşanma davası açması halinde savcılık bu görüntülerin doğruluğunun araştırılmasını isteyebilir. Ancak Olcay Baykal böyle bir girişimde bulunmadı.

*Deniz Baykal, Savcılığa görüntülerle ilgili bilgi vermekten kaçındı. Savcılık, görüntülerin nerde ve kimler tarafından çekildiğini tespit için, görüntülerdeki ev ve Nesrin Baytok olduğu iddia edilen bayanla ilgili sorular sormak istedi. Ancak Baykal savcılığın bu talebini reddetti.

KİMSE İKNA OLMADI

*Seks kasetinin montaj olduğunu ispatlamak için düzenlenen basın toplantısında, kriminal büro mensubu ve avukatların yaptıkları açıklamalar ikna açısından oldukça başarısız geçti. Kasetin montaj olduğunu ispat etmek için çırpınışları kimseyi ikna edemedi.

*Yapılan bu açıklamaların ardından kamuoyunda "Peki, Deniz Baykal neden istifa etti de, görüntüler bana ait değil" açıklaması yapmadı soruları dolaşmaya başladı...

*Avukatların düzenlediği basın toplantısı, ikna açısından oldukça verimsiz geçerken, bazı yazarlar da "Bu kadar uzun bir açıklama yapılacağına, Baykal’ın ortaya çıkarak, bu kaset benim değil demesi daha ikna edici olurdu” dedi...

BAYKAL BİLE İKNA EDİCİ BULMADI

BAYKAL BİN PİŞMAN
*Baykal’ın, tuttuğu büronun temsilcisi ile avukatlarının düzenlediği basın toplantısının hemen ardından yazılı bir açıklama yaparak “CHP Genel Başkanlığı’na aday olmayı düşünmediğini” söylemesi de dikkat çekerken, “Avukatlar ve kriminal büro mensuplarının açıklamaları Baykal tarafından bile ikna edici, başarılı bir çıkış bulunmadı” yorumları yapıldı.

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.