İsrailli yetkiliden küstahlık!

İsrailli yetkiliden küstahlık!
Gazze'ye yardım götüren gemileri durdurmakta kararlı olan İsrail, yetkilileri ağzıyla küstah açıklamalarını da sürdürüyor. İsrail Dışişleri Sözcü Vekili Saul Arieli, yardımlar için, "Siyasi şaklabanlık" ifadelerini kullanarak büyük bir küstahlığa imza att

NTV'nin konu ile ilgili sorularını cevaplayan Saul Arieli, yardım gemileri ile ilgili olarak, "Siyasi bir şaklabanlık bu. Bu malzemelerin bize verilmesini, HAMAS'a verilmeyeceğinden emin olunup o şekilde dağıtılacağını söyledik" dedi.

"Gazze HAMAS'ın kontrolünde ve Hamas sürekli silahlanmaya çalışıyor. Kendisini silahlandırmaya devam ediyor" iddiasında bulunan İsrailli yetkili, "Bu koşullar altında ablukanın kaldırılması mümkün değil. Eğer zaten yardım malzemeleri ise zaten sorun değil, ama başka şeyler varsa bunu vermemiz mümkün değil. Bunu söyledik. Bunun uluslararası hukuka aykırı olduğunu da söyledik" diye konuştu. 

Küstahlığını "Uluslararası hukuk" iddiasına sığınarak sürdüren Arieli, "Eğer silahlanma durumu sözkonusu olmaza, bu yardım malzemesi ise zaten Gazze'ye girer. Ancak Gazze'de insani yardım açısından bir sorun yok. Ama ablukayı karmaya çalışırlarsa elbette gemiyi durduracağız. Gemileri kontrol etmemize izin vermeliler. Ümit ediyoruz ki, gemilerin ve gemilerdeki insanların bunu anlamasını ümit ediyoruz" dedi. 

Engin Kaşdaş-HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.