'Medya Siyonistlerin köpeği'

'Medya Siyonistlerin köpeği'
Dünyaca ünlü Altın Palmiye Ödülü sahibi İngiliz yönetmen, İsrail'in ırkçı bir devlet olduğunu söyledi.

Londra'da Vakit'e özel açıklamalarda bulunan Loach, “Siyonizm, tüm Yahudilerin Siyonist olmasını istiyor. Kendi ırkçı ve çürümüş ideolojileri için bu propagandayı yapıyorlar. Birçok Yahudi Siyonist değil. Ama onlar Siyonist olmasını istiyor. İngiltere'de milyonlarca İngiliz Tathcher karşıtı. Ama bu onları İngiliz karşıtı yapmaz. Siyonizm'in kendisi ırkçı bir ideoloji” dedi. 


RÖPORTAJ: MEHMET NEDİM ASLAN/LONDRA

Dünyaca ünlü İngiliz film yönetmeni Ken Loach, İsrail'in ırk temeli üzerine kurulu bir devlet olduğunu ve bu nedenle ırkçı bir devlet olduğunu söyledi.

VAKİT GAZETESİNE ÖZEL AÇIKLAMALAR
Cannes Film Festivali'nin Altın Palmiye Ödülü sahibi İngiliz yönetmeni Ken Loach Vakit Gazetesi'ne Filistin sorunuyla ilgili olarak çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Adaletsizliğe karşı çıkmanın aydınların sorumluluğu olduğunu, hiçbirşey yapılmazsa bile adaletsizlik işleyenlere karşı boykot uygulanması gerektiğini kaydeden Loach, aydınların Filistin'i işgal altında bulunduran İsrail'e boykot etmesini istedi.

SİYONİZM IRKÇI BİR İDEOLOJİ


İsrailli yetkililerin, bu ülkeyi boykot eden aydınları 'Yahudi karşıtı' olmakla suçladığına ilişkin soruya Loach, Siyonitslerin bunu propaganda amaçlı kullandığını belirterek, bunun aptalca bir durum olduğunu söyledi. Loach, “Siyonizm, tüm Yahudilerin Siyonist olmasını istiyor. Kendi ırkçı ve çürümüş ideolojileri için bu propagandayı yapıyorlar. Birçok Yahudi Siyonist değil. Ama onlar Siyonist olmasını istiyor. İngiltere'de milyonlarca İngiliz Tathcher karşıtı. Ama bu onları İngiliz karşıtı yapmaz. Siyonizm'in kendisi ırkçı bir ideoloji” dedi.

FİLİSTİNLİLER IRKÇI DEVLETİN KURBANI
İsrail'in Güney Afrika'daki ırkçı beyaz rejimiyle aynı olduğunu söyleyen Loach, “Güney Afrika'da da insanlar ırk temeli üzerine birbirinden ayrılmıştı. Aynı şeyi İsrail de yapıyor. Filistinlilerin evlerinin yıkılması, duvarlar örülmesi, insanların topraklarından atılması, kontrol noktaları oluşturularak Filistinlilerin sorgulanması, İsrail'in ırkçı bir devlet olduğunu gösteriyor” dedi.

MEDYA, KÖPEK GİBİ İSRAİL'E DESTEK VERİYOR
Medyanın Filistin sorunu konusundaki tutumuyla ilgili olarak da Loach, Batı medyasının genelde İsrail yanlısı bir politika izlediğini ve İsrail projesini desteklediğini belirterek, aynı şekilde Amerika ve İngiliz hükümetlerinin de İsrail'i silahlandırarak destek verdiğini söyledi. İsrail'e destek veren medyanın devlet tarafından kontrol edildiğini kaydeden Loach, “Bu bir köpeği yürüyüşe çıkarmak gibi bir şey. Köpeğin nereye gitmesini istiyorsanız oraya gider. İsrail'e verilen destek de buna benziyor” ifadelerini kullandı.

İSRAİL SPONSOR OLURSA BOYKOT EDECEK
Geçtiğimiz yıl Edinburgh Film Festivali'nde gösterilen İsrail filmlerinin İsrail hükümetince finanse edildiğinin ortaya çıkmasından sonra festivali boykot eden ve boykot nedeniyle organizatörlerin İsrail'i sponsorluktan çıkarmasını sağlayan Loach, bu yılki film festivalinde aynı şeyin yaşanması halinde yine aynı şeyi yapacağını kaydetti. Filistin halkıyla dayanışma içinde olmak için bu boykotu devam ettirmek gerektiğini söyleyen Loach, geçtiğimiz yıl yaşanan boykotta Filistinlilerin kendisinden yardım istediğini ve bunun üzerine bu boykotu gerçekleştirdiğini kaydetti.

KEN LOACH KİMDİR?
74 yaşında olan ünlü yönetmen Ken Loach, 6 kez Cannes Film Festivali'nde Büyük Ödül'ü kazandı.
2009 Temmuz ayında Avustralya'nın Melbourne şehrinde gerçekleşen film festivalinde yarışan “Looking for Eric” filmini festivale İsrail'in sponsor olduğunu öğrendikten sonra geri çekti. Loach, “Şiddet üreten devletin gölgesinde sanat yapılmaz. Sanat savaşa ve yok etmeye değil, barışa ve insanlığa hizmet eder. İsrail, Ortadoğu'daki politikalarını gözden geçirmeli' demişti. En son Cannes Film Festivali'nde “The Wind That Shakes the Barley” filmiyle Altın Palmiye ödülünü kazanan Loach, Latin Amerika'daki faşist yönetimlere karşı verilen mücadelenin yanısıra, İrlanda'nın bağımsızlığını ve İspanya iç savaşına katılan İngilizleri konu alan filmler de yaptı.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.