İsrail'in saldırısı Norveç'i de şoke etti

İsrail'in saldırısı Norveç'i de şoke etti
Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg ve Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Store İsrail'in yardım gemisine yaptığı korsan saldırı karşısında şoke olduklarını açıkladı. İsrail'in Norveç Büyükelçisi sabah erkenden Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Başbakan Stoltenberg yardım gemisine yapılan saldırıyı ilk duyduğunda "şoke olduğunu" belirterek, sivil eylemcilere yapılan böyle bir saldırının kesinlikle kabul edilemeyeceğini belirtti. En kısa sürede bir araştırma komisyonunun kurulup olayı incelemesi gerektiğini de kaydeden Stoltenberg, "Norveç olarak biz de bu konunun çözümü konusunda elimizden geleni yapacağız." dedi. Başbakan ayrıca "Norveç olarak her zaman Gazze'deki kuşatmanın acilen kaldırılması gerektiğini savunduk." dedi.

Norveç Devlet Haber Ajansı'na (NTB) telefon ile açıklama yapan Store de saldırıyı duyduğunda şoke olduğunu ifade ederek İsrail'in medyaya yeterli bilgi vermediğinden dolayı olayın ayrıntılarını bilemediklerini kaydetti. Store, en kısa sürede Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde bir araştırma komisyonu kurulup olayın acilen incelenmesi gerektiğini ifade etti. İsrail'in hiçbir bilgiyi vermemesi sebebiyle gemide bulunan Norveç vatandaşları hakkında bilgi alamadıklarını da sözlerine ekleyen Norveç Dışişleri Bakanı, "İsrail'deki elçilik çalışanlarımızı geminin bulunduğu Aşdod' gönderdik. Vatandaşlarımızı koruma altına almak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Norveç'in önde gelen gazeteleri ise saldırıyı, daha çok İsrail'i haklı gösterir tarzda okuyucularına servis etti. İlk saldırının gemideki eylemciler tarafından yapıldığını ima eden haberlerde İsrail'in kendini savunmak zorunda kaldığı için ateş açtığı yazıldı.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.