Cihaner tekrar tutuklanabilir

Cihaner tekrar tutuklanabilir
Prof. Dr. Gökçen “İstanbul 13. Ağır Ceza isteseydi sanıklar için yeniden tutuklama kararı verebilirdi. Eğer dosya İstanbul'a verilirse Cihaner için tekrar tutuklama kararı çıkabilir” dedi.

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Erzincan Ergenekon davasıyla Islak İmza davasını birleştirme kararırı ve kararın gerekçelerindeki Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ne yönelik hukuk manifestosuyla ilgili tartışmalar sürüyor. İstanbul 13. Ağır Ceza'nın, fotokopi belgeler üzerinden Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin de aynı dosya için birleştirme kararı vermesi nedeniyle dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na giderken, gözler Yargıtay'ın vereceği karara çevrildi. Dosyanın İstanbul'a verilmesi durumunda tekrar tutuklama kararı çıkabileceği belirtildi.

İSTANBUL'A GELİRSE...

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını değerlendiren Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Gökçen “Erzurum ile İstanbul'un verdiği kararlar CMK'nın 9,10,16. maddelerindeki düzenlemelere uygundur ve kendi içinde tutarlıdır. İstanbul isteseydi birleştirme kararıyla birlikte yeniden tutuklama kararı verebilirdi. Ama mahkeme olgunluk gösterdi. Eğer dosya İstanbul'a verilirse Cihaner ve diğer sanıklar hakkında yeniden tutuklama kararı çıkabilir. Bu durumda sanıklar İstanbul'da Ergenekon dosyası kapsamında yargılanacak” diye konuştu.

DİKKAT ÇEKTİ

Ergenekon Mahkemesi'nin verdiği 15 sayfalık birleştirme kararındaki ‘Dursun Çiçek ve arkadaşları” ifadesi dikkat çekti. Kararda “Mahkememizin 2010-106 esas sayılı derdest dosyasının dayanağı olan iddianamede Dursun Çiçek ve arkadaşları hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek suçlarından dolayı yargılama yapılmaktadır” denildi.

Cihaner'in umudu yine Yargıtay'da

Erzincan Ergenekon sanığı Başsavcısı İlhan Cihaner, İstanbul 13. Ağır Ceza'nın birleştirme kararının usule aykırı olduğunu savundu. Ergenekon Mahkemesi'nin verdiği kararı değerlendiren Başsavcı Cihaner, yetkili ve görevli mahkemenin Yargıtay'ın 11. Ceza Dairesi olduğunu savunarak “Kararın verilmesi usule uygun değildir. Bu uygunsuzluğu Yargıtay Ceza Genel Kurulu çözecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.