Başbuğ'u 'ötme' korkusu sardı!

Başbuğ'u 'ötme' korkusu sardı!
İlker Başbuğ, alışılmışın dışında televizyona çıktı, millete komplo belgesini çürütmeye çalıştı, dost medya anında manşet attı. Peki Başbuğ bunu neden yaptı?

İLGİLİ HABER:

YENER DÖNMEZ'İN KURTARMA OPERASYONUNU ADIM ADIM ANLATTIĞI YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, millete komplo belgesini hazırlayan Albay Dursun Çiçek’in yargılandığı mahkemede çapraz sorguya alındığı gün davaya doğrudan müdahil olması tepki topladı.

Karargah kulislerinde komplo belgesinin hazırlanması emrini bizzat Başbuğ’un verdiği iddiaları konuşulurken, Başbuğ alışılmışın dışında bir televizyon programına çıktı.

Star TV’de Uğur Dündar’a konuşan Başbuğ, “İrticayla Mücadele Eylam Planı” belgesinin orijinalini bir ihbar mektubuyla birlikte savcılara ulaştıran meçhul subayı hedef aldı.

Meçhul subayı “yanlış adam” olarak tanımlayan Başbuğ, belgenin polis tarafından servis edildiğini iddia etti. Başbuğ’un davayla ilgili ‘yönlendirme’ sözleri bugün Cumhuriyet, Milliyet ve Akşam’da manşet oldu.

Peki Başbuğ neden Islak İmza davasının 4. duruşmasının yapıldığı bir günde davaya doğrudan müdahil oldu ve sözleri anında gazetelerde manşet oldu?

ALBAY ÇİÇEK BELGEYİ BAŞBUĞ’UN TALİMATIYLA HAZIRLADI

Genelkurmay Karargahı kulislerinde “İlker Başbuğ’un manevi oğlu” olarak bilinen Dursun Çiçek’in “AK Parti ve Gülen’i Bitirme Planı”nı bizzat Başbuğ’dan gelen talimatla hazırladığı konuşuluyor.

Cezaevinde tutuklu bulunan ve kırgın olan Dursun Çiçek’in itiraflarda bulunması ihtimalinin Başbuğ’u korkuttuğu öne sürülüyor. Tutukluluk hali ve yargılamanın uzamasıyla Çiçek ‘ben yandım siz de yanın’ derse başta Başbuğ olmak üzere Karargah’taki birçok üst düzey subay zor duruma düşecek.

Bu yüzden Başbuğ’un emekli olmadan önce Ağustos YAŞ’ına kadar Çiçek’in tahliyesini sağlamaya çalıştığı ve zamanın azalması nedeniyle bizzat olaya müdahil olduğu iddia ediliyor.

Belgenin ortaya çıkmasından itibaren ilginç bir tavır sergileyerek soruşturmanın sağlıklı yürümesi için uygun ortamı hazırlamayan Başbuğ’un, ‘tarafsız gazeteci!’ Uğur Dündar’a “Polis sızdırdı” demesi ve Candaş medyanın bu sözü anında manşetlerine taşıması, Başbuğ halen görevdeyken kendisini sağlama almaya çalışıyor yorumlarına neden oldu.

DOST MEDYA BAŞBUĞ'UN KURTARMA ÇABASINI ANINDA MANŞET YAPTI!

MİLLİYET GAZETESİNİN MANŞETİ


 

CUMHURİYET GAZETESİNİN MANŞETİ

 

AKŞAM GAZETESİNİN MANŞETİ

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.