Bahçeli'ye ağız değiştirtti

Bahçeli'ye ağız değiştirtti
Hatay Dörtyol'da 4 polisin şehit olması olayıyla ilgili MHP'li Bestami Kılıç'ın gözaltına alınması Bahçeli'ye de ağız değiştirtti. Kılıç'ın ifadesi soru işaretlerini arttırdı..

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde polis aracına düzenlenen silahlı saldırı ile 4 polisin şehit edilmesi olayında kullanılan aracın MHP’li başkanvekili B.K.’ya ait olduğunun ortaya çıkması, gündeme bomba gibi düştü. MHP Genel Başkanı önce olayı halkın tepkisi diye değerlendirdi, sonra provokasyon açıklaması yaptı. MHP şimdi de Hatay’a heyet gönderme kararı aldı.

MURAT ALAN'ın haberi

Darbe zihniyetini ve karanlık yapılanmayı kökten tarihe gömecek Anayasa referandumuna gün sayılırken, Bursa İnegöl ve hemen ardından Hatay Dörtyol’da yaşanan provokatif eylemler, Türkiye gündemini değiştirdi. Pazartesi günü saat 18.00 sıralarında 31 A 8238 plakalı resmi polis aracına düzenlenen silahlı saldırıda Fatih Yıldız, Hasan Aslan, Emre Yalçın ve Hacı Ali Arap isimli 4 polis memuru şehit olmuştu. 4 polisin şehit edilmesi eyleminde kullanılan ve Emniyet tarafından ele geçirilen aracın Payas Belediye Başkanvekili ve MHP Belediye Meclis Üyesi B.K.’ya ait olduğunun ortaya çıkması ile B.K.’nın Emniyet’e verdiği ifadedeki gariplikler kafaları karıştırdı.

İFADESİ, SORU İŞARETLERİNİ ARTIRDI
B.K., Emniyet ifadesinde saldırı gerçekleştirilmeden 4 saat önce Paşa Yaylası mevkiinde 5 PKK’lı tarafından durdurulduğunu ve aracına el konulduğunu savunuyor. Kendisinin 4 saat esir tutulduğunu iddia eden B.K., kendisine ait 06 AY 5796 plakalı araçla hain eylemin gerçekleştirilmesinden sonra da serbest bırakıldığını ifade etti. İfadesindeki çelişkiler ise durumun vahameti ile provokasyon iddialarının haklılığını ortaya koydu.

B.K.’nın ifadesindeki karanlık noktalara cevap aranan 5 soru

¥ Eylem sonrasında yaşanan olayları ‘halkın doğal tepkisi olarak’ yorumlayan MHP Genel Başkanı, bir gün sonra neden geri adım atarak ‘provokasyon’ açıklaması yaptı?..
¥ PKK böyle bir eylem yapmayı tasarladıysa, eylem için şehre 15 km. mesafedeki Paşa Yaylası’na gelecek birini mi bekledi?
¥ B.K.’nın Hatay Payas MHP ilçe teşkilatında aktif görevde olmasına ve aynı belediyede başkan yardımcılığı yapmasına rağmen, kamu görevlilerine pek de hoş davranmayan teröristler, neden B.K.’ya insaf edip serbest bıraktı?
¥ Bölgede PKK aktivitesinin Emniyet istihbaratı tarafından Jandarma’ya bildirildiği ifade ediliyor. Jandarma bölgesi olan ve sivil girişe kapalı olması gereken Paşa Yaylası ile Fındıklı Yaylası’na gidişler neden engellenmedi?
¥ B.K., rehin alınıp serbest bırakıldıktan sonra Emniyet veya Jandarma yerine niçin evine gitti?..

B.K., SORULARI CEVAPLAMADI MHP, HEYET GÖNDERME KARARI ALDI
MHP Dörtyol’da yaşanan gelişmeleri yerinde incelemek için milletvekillerinden oluşan iki heyet görevlendirdi. MHP’den yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin, Bursa’nın İnegöl ile Hatay’ın Dörtyol ilçelerinde yaşanan gelişmeleri yerinde inceleme kararı aldığı belirtildi. Hatay Dörtyol’a MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım başkanlığında, Hatay Milletvekili Turan Çirkin, Mersin Milletvekili Behiç Çelik ve Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir’den oluşan heyet görevlendirdi. Sorgu sonrası serbest bırakılan B.K. ise sorularımıza cevap vermekten kaçındı. Yayladan hangi imkânlarla geri geldiğini ve neden Emniyet’e haber vermediğini açıklamayan B.K., sorularımıza cevap vermeyeceğini belirtti.

PROVOKASYON İÇİN ‘HALKIN TEPKİSİ’ DİYEN BAHÇELİ, NEDEN AĞIZ DEĞİŞTİRDİ?


Hatay Dörtyol’da dükkanların taşlandığı, insanların linç edilmek istendiği olayların ardından “Haklı bir infial” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün dikkat çekici bir şekilde sözlerini yumuşatmıştı. Saldırı sonrası yazılı açıklama yapıp hükümete tepki gösteren Bahçeli, polise saldırı düzenleyen aracın yakalanmasından sonra bir anda geri adım atarak provokasyon açıklamasında bulundu.
==========
KAYMAKAM SANDIKÇI İLE B.K.’NIN İFADESİ ÇELİŞİYOR
Şüpheleri güçlendiren açıklamalar ise birbiri ardına gelmeye devam ediyor. Kartel gazetelerine konuşan B.K., çok korktuğunu, PKK’lıların kendisini bıraktıktan sonra yürüyerek evine gittiğini ve eve gidince telefonla Jandarma’ya haber verdiğini belirtti. Anadolu Ajansı’na konuşan Hatay’ın Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı ise B.K.’nın ifadesinin tam aksi yönde bilgi verdi. Sandıkçı, B.K.’nın yürüyerek gelirken güvenlik birimleriyle karşılaştığını ve durumu anlattığını iddia etti. Kaymakam Sandıkçı ve B.K.’nın verdiği demeçlerin birbiri ile çelişmesi, manidar bulundu.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.