Jandarma aracı kaçıracaktı
JANDARMA KOMUTANI SAVCIYI ENGELLEDİ
Saldırıdan sonra olay yerinde bulunan bir jandarma komutanının da, polislerin şehit edildiği aracı kriminal incelemeye götürmek isteyen savcıyı engellediği iddia ediliyor. Bu da kuşkuları artırıyor. Saldırıyı inceleyen terör uzmanları ise olayın PKK'dan ziyade profesyonel bir ekip tarafından işlendiği konusunda hemfikir.
Araçta 300'ün üzerinde mermi izinin olması, şahısların, ateş ederken araçlarından inip polis aracının içine adeta mermi yağdırması ve polislerden hiçbirinin silahını bile çekmeye fırsat bulamaması, saldırıyı gerçekleştirenlerin profesyonelliğine işaret ediyor. Katledilen polislerin silahlarından tek mermi atılmamış ve silahlardan biri kayıp. Yine uzmanlara göre bu saldırının işleniş tarzı, Gaffar Okkan olayına çok benziyor. Faillerin yakalanamamasının en önemli sebebi ise saldırıdan hemen sonra emniyete gelen yüzlerce ihbar telefonu. Bilinçli bir şekilde saldırganlar ve kaçtıkları yönle ilgili yüzlerce yanlış ihbar yapılarak polisin sağlıklı çalışması engellendi. Dörtyol'da yaşananlar, derin bir provokasyonun izlerini gösteriyor. Ayrıca bu süreçte gelişen olaylar, saldırının ve peşinden etnik çatışmaya doğru sürüklenen şiddet olaylarının spontane gelişmediği, birilerinin yönlendirmesi ile meydana geldiği şüphesini kuvvetlendiriyor. Şiddet olaylarının dinmesinin ardından serinkanlı yapılan değerlendirmeler, 4 polisin şehit edilmesi de dahil tüm gelişmelerin büyük bir planın aşamaları olarak gerçekleştiğini gösteriyor. Dörtyol olayı ile ilgili yaşanan süreci madde madde sıralamak ve bu süreçte ortaya çıkan çelişkileri bazı sorularla ortaya koymamız gerekiyor. Bu süreçte en çok soruya muhatap olacak kurumlardan biri jandarma teşkilatı. Sağlam bir kaynaktan alınan bilgiye göre; saldırıdan hemen sonra savcı olay yerinde polise ilk incelemeyi yaptırdıktan sonra aracı, hiçbir yerine dokunmadan kriminal inceleme için laboratuvara göndermek istiyor. Ancak orada bulunan rütbeli bir jandarma komutanı buna karşı çıkıyor. Adeta delillerin toplanması oldubittiye getirilmek isteniyor. Savcı ve komutan arasında yaklaşık 10 dakika tartışma yaşanıyor. Görev sahası olmadığı halde jandarma komutanı savcıya müdahale ederek görevini yapmasını engelleme konusunda direniyor. Bir süre sonra savcı, "Yetkimi kullanarak bu aracı kriminal incelemeye göndermek istiyorum." diyerek aracı kaldırtıyor.
Olay günü tutulan jandarma raporu ile saldırıda aracı kullanılan MHP'li Bestami Kılıç'ın açıklamaları da birbiri ile çelişiyor. Bestami Kılıç, sivil giyimli jandarma istihbarat elemanları ile yolda giderken karşılaştığını ifade ediyor. Oysa jandarma raporunda istihbarat elemanları ile Kılıç'ın bir maden ocağında buluştuğu kaydediliyor. Kılıç'ın bu açıklaması ve buluşmadan 5 dakika sonra yolunun kesilerek aracının gasp edildiği iddiası, soru işaretlerini artırıyor. Bestami Kılıç'ın gazetecilere çelişkili açıklamalar yapması da bu tutarsızlığı güçlendiriyor. Bir açıklamasında "Saldırıyı telefon açtığım jandarmadan öğrendim." derken, diğerinde, "Yoldan çevirdiğim araçtakilerden öğrendim." diyor. Üstelik jandarmanın amacı bölgede istihbarat çalışması yapmaksa bu işte gizlilik esastır. Ayrıca Kılıç'ın teröristler tarafından serbest bırakılmasının ardından ilk olarak jandarmayı araması da kuşkuları artırıyor. Zaman
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.