Astsubaylardan ikramiye açıklaması

Astsubaylardan ikramiye açıklaması
"Astsubaylar haklı polis ne yapsın" başlıklı haber ve köşe yazılarıyla ilgili Emekli Astsubaylar Güçbirliği Platformu’ndan bir açıklama geldi.

Emekli astsubayların hafta sonu Ankara’da “ekonomik haklarının iyileştirilmesi için” yürüyüş gerçekleştirmesi üzerine astsubayların yanı sıra polislerin ve diğer kamu görevlilerinin ikramiyeleri tartışma konusu olmuştu. 

40 BİN DEVLET’TEN 135 BİN OYAK’TAN
Maaş, tazminat ve ikramiye konusunda eşitsizliğe tabi tutulduklarını savunan emekli astsubaylar, hafta sonu Ankara’da seslerini duyurmak için yürüyüş yapmışlardı.
Bugün bir astsubayın emekliliğinde ikramiye olarak eline geçen para miktarı 175.000 TL’yi buluyor. Bunun yaklaşık 40.000 TL’sini emeklilik ikramiyesi, kalan 135.000 TL’sini her ay maaşından kesilen paraların birikmesi sonucu oluşan OYAK ikramiyesi oluşturuyor.

Astsubaylar OYAK ikramiyesinin emeklilik ikramiyesi ile karıştırılmamasını isterken, “OYAK ikramiyesi bize verilen ekstra bir ikramiye değil, maaşlarımızdan kesilen para bu” diyor.

Emekli Astsubaylar Güçbirliği Platformu’ndan gelen açıklamada şöyle deniliyor: “Ordu Yardımlaşma Kurumu OYAK bir devlet kuruluşu değildir. TSK personelinin maaşlarından her ay mecburi ve düzenli olarak kesilen aidatların değerlendirilmesi sonucu oluşan şirket karlarının bir bölümünün birikmiş aidatlara nema olarak ilavesi ile oluşan emeklilikte ödenen ikramiyedir OYAK ikramiyesi. Bunun lütuf ve ayrıcalık olarak görülmesi yanlıştır. Biz astsubaylar yıllardır önyargılarla oluşan haksızlıklara ‘kol kırılır yen içinde kalır’ diyerek sessiz kaldık, bu kez kolumuz kanadımız kırıldı.Verilen sözlerin tutulmaması üzerine 9 Ekim'de Ankara'da miting yaparak haksızlıklara karşı tepkilerimizi dile getirdik; Bizler ayrıcalık ve imtiyaz değil sadece adalet-eşitlik ve insan onuruna saygı talep ediyoruz.”

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer alıyor: “Bir ayın asgari 10 gününü 24 saat esasına göre kışlada geçiren bunun karşılığında tek kuruş fazla mesai almayan yüksek okul mezunu astsubaylar ağır görev koşulları ve sorumluluklarına rağmen klimalı ofislerinde görev yapan büro memurları ile ayni dereceden, mahalle bekçileri ve polislerden daha alt kademeden göreve başlatılıyor, daha birçok konuda tahakküme varan haksızlıklarımız var, vicdanı ahlaki değerleri olan herkesin bu konularda bize destek olması, bunu adalet adına dile getirmesi gerekirken, biz astsubaylara önyargı ile yaklaşmanın hiçbir değer yargısı ile kabul edilemeyeceğini bilmiyorlar mı?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.