Hiçbir hasta böyle korunmadı

Hiçbir hasta böyle korunmadı
İkinci “Ergenekon Terör Örgütü” davasının tutuklu sanığı eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın sağlık durumuyla ilgili rapor aldırılması için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine bile izin verilmedi.

Haberal’ın Adli Tıp Kurumu’na sevki bile riskliymiş

“ÖLÜMCÜL RİSK TAŞIYOR, ADLİ TIP KURUMU’NA BİLE SEVK EDİLEMEZ”
Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin; Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın, Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine yönelik kararı üzerine harekete geçildi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü, 591 gündür hastanelerinde tedavi olan Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Adli Tıp Kurumu’na sevkine uygun görüş vermedi. İÜ Kardiyoloji Enstitüsü, Prof. Dr. Haberal’ın ölümcül risk taşıdığını ve Adli Tıp Kurumu’na sevkinin tıbben doğru olamayacağı yönünde karar verdi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, İÜ Kardiyoloji Enstitüsü’nün Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın ilgili raporunu İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, söz konusu raporun ardından Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın, Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine yönelik yeni bir karar alması bekleniyor.

16 EKİM 2009 TARİHLİ RAPOR, 28 EKİM 2010’DA MAHKEMEDE!
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, İkinci “Ergenekon” davasının 90. duruşmasında, tutuklu sanıklardan Mehmet Haberal hakkında Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından mahkemeye cevabi yazı gönderildiğini hatırlatmıştı.

Mahkemeye gelen yazıda, 16 Ekim 2009 tarihinde Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından tedavisinin ayakta yapılabileceğine ilişkin 5 uzman doktor tarafından bir rapor oluşturulduğunun anlaşıldığının ifade edildiğini kaydeden Pekgüzel, bu raporun mahkemeye 28 Ekim 2010 tarihinde geldiğini, savcılık makamına ise yeni ulaştığını söylemişti.

Söz konusu raporun mahkemeden gizlendiğini ileri süren Pekgüzel, raporu gizleyen ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etmişti.

Mahkemeye başkanlık eden Hasan Hüseyin Özese de, bu konudaki talebin, 5 Kasım 2010 günü yapılacak olan duruşmada değerlendirilmesine karar verileceğini kaydetti.

MAHKEME HEYETİ, ADLİ TIP KURUMU’NA SEVKİNE KARAR VERDİ
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti de, Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın sağlık durumuyla ilgili rapor aldırılması için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, mahkemeye daha önceki yazışmalarda gönderilmeyen ve 28 Ekim 2010 tarihinde ulaşan Mehmet Haberal’ın hastaneden taburcu edilebilecek durumda olduğuna dair 16 Ekim 2009 tarihli heyet raporuyla ilgili olarak tüm evrakın Beşiktaş’taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine gönderilerek gereğinin yapılmasına karar verdi.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne müzekkere yazılarak 28 Eylül 2009’da hazırlanan ve hastanın ayakta tedavisinde sakınca bulunmadığının belirtildiği, altında da İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nden Doç. Dr. Cengizhan Türkoğlu’nun imzasının bulunduğu raporun istenilmesine karar veren mahkeme heyeti, rapor geldiğinde de Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine hükmetti.

Haberal’ın nihai sağlık durumuyla ilgili rapor aldırılması için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, yine bu sanık hakkındaki bütün sağlık raporlarının da bu kuruma gönderilmesine karar verdi.

KENAN KIRAN / YENİAKİT GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.