Ak Partili Kuzu'ya protesto

Ak Partili Kuzu'ya protesto
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu, yumurtalı protestoya maruz kaldı. Kuzu, CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum'un ardından konferans vermek üzere AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne gelmişti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ikinci yumuntalı protestoya ev sahipliği yaptı. 

Anayasa konulu toplantıya katılmak üzere fakülteye glen CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, öğrencilerin protestosuyla karşılaştı. Öğrencilerin "dışarı çık" sloganları kesilmeyince Batum salonu terketti. 

AYRINTILARI İÇİN TIKLAYIN

''Türkiye'de Anayasa'' konulu konferansa, CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Süheyl Batum'un ardından katılan Kuzu da öğrencilerin protestosuyla karşılaştı.

Kuzu, toplantı salonuna gelişinde ''Kollektif Yumurta Şenliğine Hoşgeldiniz'' pankartı açan öğrencilerin, ''Üniversiteler bizimdir'' şeklindeki sloganları ve yumurta atma girişimleriyle karşılaştı.

Öğrencilerin Kuzu'ya yumurta atmak istemeleri, salondaki korumalar tarafından şemsiye açılarak engellenmeye çalışıldı. Öğrencilerin tepkisinin bitmesini uzun süre kürsüde bekleyen Kuzu, öğrencileri ''alkışla'' protesto etti. Öğrencilerin tepkilerinin sürmesi ve yumurta atmaya devam etmeleri üzerine Kuzu, salondan polis kordonu eşliğinde dışarıya çıkartıldı.

Çevik Kuvvet polisi konferansın yapıldığı salona girerken, gazetecilerin içeri girmek istenmesi engellendi.

Kuzu, kampüsten ayrılarak aracına binmek istediği sırada gazetecilerin soruları üzerine, ''Yazık, yazık bu ülkeye... O yumurtaları yesinler, zihinleri açılır belki'' diye konuşarak, tepkisini gösterdi.

Kuzu'nun ayrılmasının ardından kampüsteki sivil polis ekipleri de kampüs dışına çıktı. Çevik kuvvet polisleri ile diğer emniyet görevlilerinin kampüs içindeki bekleyişleri sürüyor.

KUZU'DAN İLK AÇIKLAMA: DEKAN DERHAL İSTİFA ETMELİ
Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Kuzu; "SPF dekanı derhal istifa etmeli" dedi. 

HABERVAKTİM.COM-AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.