YSK'nın Cihaner ısrarı!

YSK'nın Cihaner ısrarı!
Bağımsız milletvekili adaylarıyla ilgili olarak verdiği kararla ülkede kaosa neden olan Yüksek Seçim Kurulu hakkında ilginç bir iddia gündeme geldi. Ergenekon sanığı İlhan Cihaner'e milletvekilliği yolunu açan YSK'nın i

YSK Başkanvekili Kırdar Özsoylu'nun Cihaner'in Adalet Bakanlığı aleyhine açtığı davaya bakan Danıştay 2. Daire'nin üyesi olduğu kaydedilirken, YSK üyesi Hüseyin Eken'in ise Cihaner'i Ergenekon üyesi olarak yargılandığı davada fotokopi üzerinden tahliye eden Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin üyesi olduğu öğrenildi.

YSK'nın verdiği iki karar Cihaner'in Denizli'den 2. Sıra kontenjan adayı olarak listeye girmesini sağladı. Cihaner'in aday gösterilmemesinden sonra YSK geçmiş kararlarının ve teamülün tersine CHP'nin kontenjan aday göstermek zorunda olduğunu bildirdi. Bunun üzerine CHP eski Genel sekreteri Adnan Keskin, demokratik bir tavır göstererek ön seçimlerde seçilen adayları YSK'ya bildirdi ve kontenjan aday gösterilmeyeceğini belirtti. Ancak YSK kendi geçmişine ters düşerek "Kontenjan aday göstermek zorundasınız" dedi. Bunun üzerine CHP listede 2. sırada bulunan Melike Basmacı Kayhan'ı kontenjan aday olarak gösterdi.



CHP'YE BÜYÜK MARKAJ!
Kayhan'ı da 4'e karşı 7 oyla reddeden YSK önseçime katılan hiçbir ismin kontenjan olarak gösterilemeyeceğini bildirdi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Cihaner'in aday gösterilmesi için CHP baskı altına alındığı iddia edildi. Gelişmeler üzerine de CHP'nin kontenjan adayı olarak Cihaner'i aday göstermek zorunda kaldığı kaydedildi. Eski Genel Sekreter, Denizli 1. sıra milletvekili adayı Keskin'in sözleri de tüm gelişmeleri özetler nitelikteydi. Keskin "CHP kendi iradesi dışında, YSK kararı doğrultusunda bir kişiyi kontenjan adayı göstermek zorunda kaldı" demişti.



Cihaner'in Denizli'den aday gösterilmesinde YSK'nın hamleleri büyük rol oynadı. YSK'da kararlara imza atan üyelerden, YSK Başkan Vekili Kırdar Özsoylu ve Hüseyin Eken'in isimleri dikkat çekti. Adalet Bakanlığı aleyhine 10 bin lira tazminat davası açan Cihaner'in bu davasına Özsoylu'nun da üyesi olduğu Danıştay 2. Dairesi bakıyor. Özsoylu'nun abisi Özsoylu'nun da CHP Kütahya il teşkilatı yönetim kurulu üyesi olduğu öğrenildi. Yine Eken de Cihaner'in fotokopi dosya üzerinden tahliye eden ekipte yer aldı. Bu arada CHP'li İsa Gök'ün Cihaner için devreye girdiği ve Kılıçdaroğ-lu ile görüşerek listeye alınmasını sağladığı da öne sürüldü.  

Bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.