Etiler'de patlama !

Etiler'de patlama !
İstanbul Etiler'de Koç Köprüsü altında patlama meydana geldi. Polis kaynaklarına göre etiler'deki patlamada  1'i polis 7 kişi yaralandı. Bölgeye ambulanslar sevk ediliyor.

İstanbul'un en işlek bölgelerinden Etiler'de Akmerkez'in önündeki Koç Köprüsü'nün altındaki İETT durağında patlama meydana geldi

Olay yerinde ikinci bir şüpheli paket bulunduğu ve polisin bu paket üzerinde durduğu belirtildi. Patlama sonucu 7 kişinin yaralandığı yaralılarından birinin bacağının koptuğu öğrenildi.

Koç Köprüsü altında belediye otobüs durağı yakınında meydana gelen patlama sonrası çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edilerek önlem alındı. 
Patlama alanında polisin araştırmaları sürüyor.  

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Patlamanın şoku ile araçarını olay yerinde terk eden vatandaşlar büyük bir panik yaşadı. Olay yerindeki araçların camları patlamış durumda.

Bir görgü tanığı tek patlama sesi duyduğunu söyledi. Çevredeki binaların camlarında herhangi bir hasar olmadığı öğrenildi.

Köprünün altında bir taksi, iki otobüs ve bir sivil araç patlamadan etkilendikleri için duruyor. Otobüslerde yaralı olup olmadığı ise bilinmiyor.

Yabancı ajanslar yaralı sayısının birden fazla olduğunu belirtiyor.

Arka sokakta Polis Meslek Yüksek Okulu olduğu için bu olayın polise yönelik olma ihtimali üzerinde de duruluyor.

Yaralıların isimleri belli oldu

Beşiktaş'ın Etiler semtinde meydana gelen patlamada yaralanarak, Okmeydanı ve Şişli Etfal Hastanelerinde tedavi altına alınan biri polis 7 kişinin isimleri belirlendi.

Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu yakınındaki Koç Köprüsü'nün altında meydana gelen patlamada yaralanarak Şişli Etfal hastanesine kaldırılanların polis memuru Üzeyfe Erdem,İETTşoförü Seyfi Erdem, Yazgülü Şubatlı, Sami Işık ve soyadı öğrenilemeyen Agof adlı kişiler olduğu öğrenildi. Buradaki yaralılardan Yazgülü Şubat'ın hayati tehlikesi olmamasına karşın durumunun ağır olduğu belirtildi.

Okmeydanı Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların ise Ayten Bal ile Ceyhan Mercan olduğu belirtildi. Ayağından yaralanan Ayten Bal'ın ameliyata alınacağı bildirildi.

ETİLER'DE İKİNCİ BOMBA İHTİMALİ

Beşiktaş'ın Etiler semtindeki patlamaya, parça tesirli bir bombanın neden olduğu sanılıyor.

Etiler Meslek Yüksekokulu ile Koç Köprüsü durağı arasındaki bölgede meydana gelen patlamaya, parça tesirli bir bombanın neden olduğu üzerinde duruluyor. Patlama sonucu yaralanan bazı kişiler, çevredeki hastanelere sevk edildi.

Patlamada, 34 MLY 23 İETT otobüsü, bir özel araç ve çevredeki binaların camlarında hasar meydana geldi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede şeritler çekerek güvenlik önlemleri aldı. Patlamanın meydana geldiği Nispetiye Caddesi ve Koç Köprüsü, çift yönlü olarak araç trafiğine kapatıldı.

Olay yerine gelen bomba imha uzmanlarının çalışması sürerken, ikinci bir bomba ihtimali üzerinde de duruluyor.

İlk Tepki Egemen Bağış'tan

Patlamanın meydana geldiği dakikalarda Habertürk Televizyonu'nda canlı yayın konuğu olan Başmüzakereci Egemen Bağış, saldırıyı kınadı. Patlamayı değerlendiren Bağış, Silivri ve Kandil arasında bağlantı olduğunu söyledi. PKK ile ilgili de konuşan Bağış, dünya uyuşturucu ticaretinin önemli bir ayağı olduğunu söyledi. PKK'nın ve saldırıların Kürt vatandaşların sorunlarıyla alakasının olmadığını söyledi.

Vali Mutlu'dan patlama açıklaması
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beşiktaş'ta meydana gelen patlamada 7 yaralı olduğunu, ancak yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Patlamanın birİETTotobüsünün yanında meydana geldiği belirtiliyor. 

İstanbul Etiler Koç Köprüsü İETT durağında saat 09:00'da nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana geldi.

İşte patlama sonrası fotoğrafı:







AJANSLAR


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.