İşte bilderberg 2011'e katılan türkler

İşte bilderberg 2011'e katılan türkler
Geçtiğimiz hafta “Bilderberg hangi partiyi destekliyor?” yazımızla, dünyayı yöneten küresel güçlerin 59. gizli Bilderberg toplantısı için İsviçre'nin St. Moritz kentinde toplandığını yazmıştık.

Türkiye seçimlere kilitlendiği için Bilderberg toplantısı pek tartışılmadı Türkiye'de bu yıl. Toplantıların Türkiye'de artık eskisi gibi rağbet görmemesinin bir diğer sebebi de adı 'Bilderberg uzmanı'na çıkan gazeteci ağabeyimiz Fehmi Koru'nun 2006 yılındaki toplantıya davet edilmesi...Zira yıllarca Bilderberg'in ne lanet bir karanlık örgüt olduğunu yazan Koru, o toplantıdan sonra bu lanet örgütten bahsetmez oldu.

Böylece Bilderberg de gizemini, çekiciliğini ve popüleritesini kaybetti Türkiye'de. Ülkemizde eskisi gibi rağbet görmese de, Bilderberg toplantıları tüm dünyanın gündeminde. Bu yılki toplantıyı ilginç kılan gelişme ise, ilk defa davet edilmemiş bir ismin toplantıya katılmak istemesi oldu. İsviçreli milletvekili Dominque Baettig toplantının yapıldığı otele girmeye çalıştı ancak toplantının güvenliğini sağlamakla görevli CIA ajanlarınca geri çevrildi. 

Baettig ve arkadaşlarının Bilderberg'in beyinlerinden biri olarak bilinen ABD eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'ın 'savaş suçlusu' olarak tutuklanmasına yönelik çağrı ve girişimi de başarısız kaldı.

Bilderberg, adını Hollanda'daki bir otelden alıyor. İlk kez 1954 yılında toplanan ve dünyanın iş ve siyaset çevrelerinden önemli isimleri bir araya getiren Bilderberg toplantılarında konuşulanlar kesinlikle dışarıya sızmıyor. Son yıllarda medyada da çokça tartışılmasında ve eleştiriler nedeniyle Bilderberciler ne konuşacaklarını başlıklar halinde yayınlıyorlar.

David Rockefeller'in başında bulunduğu Bilderberg grubu, bu yıl toplantıya hangi ülkeden kimlerin katılacağını da yayınladı. Ancak, toplantıya katıldığının bilinmesini istemeyenlerin isimleri listede yer almadı. Türkiye'den dört ismin yer aldığı listede, ilginçtir bu yıl parlamentoda halen görev yapan ne bir siyasetçi ne de gazeteci ismi yer aldı. Milletvekillerinden ya da gazetecilerden katılım olmuşsa da, isimlerinin o listede yer almasını istememiş olabilirler. Peki kim vardı listede?

Bilderberg'in resmi listesine göre, toplantıya her yıl katılan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç dışında Turkcell'in CEO'su Süreyya Ciliv, DSP'li eski Devlet Bakanı Tayyibe Gülek Domaç ve Pekin&Bayar Hukuk Bürosu'ndan Şefika Pekin davet edilmiş. 9-12 Haziran tarihleri arasında üç gün süren toplantı Pazar günkü seçimlere denk geldiği için Türkiye'den katılan bu isimler oylarını büyük ihtimalle kullanamadılar.

Katılım listesi dışında toplantıda konuşulan konuları da şu şekilde sıralamış Bilderberg: Bütçe disiplini, Avro ve Avrupa Birliği'nin karşılaştığı zorluklar, yeni ekonomilerin rolü, sosyal ağlar, güvenlik konuları, Ortadoğu'daki gelişmeler, demografik zorluklar, Çin, İsviçre.

Başlıklardan da anlaşılabileceği gibi Bilderberg toplantısının bu yılki en önemli gündem maddesi ekonomi olmuş. Bunu katılımcılar listesinden anlıyoruz. Zira, toplantıya katılanların büyük çoğunluğu banka ve şirket yöneticileri ile ekonomi bakanlarından oluşuyor. Türkiye'den katılan dört isimden ikisi de holding yöneticisi. Ekonomi ağırlıklı geçen toplantıya Koç ve Civil'in davet edilmiş olması anlaşılır gibi duruyor ama acaba hukukçu Şefika Domaç ve DSP'li eski Bakan Tayyibe Gülek neden davet edilmiş? Ve en önemlisi de Türkiye ve Ortadoğu hakkında acaba neler konuşuldu? Keşke toplantıya katılanlardan biri toplantıda verdiği 'konuşmama' sözünden cayıp neler konuşulduğunu bize anlatsa...

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.