Obama'nın Guantanamolu Müslüman delegesi

Obama'nın Guantanamolu Müslüman delegesi
Amerikan ordusunda Müslüman din görevlisi olarak Guantanamo Üssü’nde görevliydi. Casuslukla suçlandı ve 76 gün tek kişilik hücrede yattı. Şimdi Barack Hüseyin Obama için çalışıyor.

Kasım ayında yapılacak olan Amerikan başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adaylığı için Hillary Clinton ile yarışan Illionis Senatörü Barack Hüseyin Obama’nın Guantanamo Üssü’nde bir dönem hapis yatan Müslüman delegesi dikkat çekiyor.

76 GÜN HAPİS YATTI
Amerikan ordusunda din görevlisi olarak görev yapmış olan Yüzbaşı James J. Yee (Yusuf Yee), 2003 yılında Amerika’nın Küba’daki Guantanamo Üssü’nde casuslukla suçlanmıştı. Guantanamo’da görev yaparken, casusluk suçlamasıyla 76 gün tek kişilik hücrede tutulan Yee, daha sonra suçsuz olduğuna karar verilmiş ve kendisinden özür dilenerek serbest bırakılmıştı.

SİVİL HAKLAR EROZYONA UĞRADI
Ağustos ayında Denver’da gerçekleştirilecek olan Demokrat Parti Kongresi’nde Obama’nın listesinden Washington’dan delege seçilen Yee, 11 Eylül saldırılarından sonra Amerika’daki sivil hakların erozyona uğradığını ve kendisinin buna bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

1991’DE MÜSLÜMAN OLDU
Çin asıllı olan 40 yaşındaki Yee, 1990’da Amerikan Askeri Akademisi’nde mezun oldu ve 1991 yılında Hıristiyanlık’tan İslam’a geçti. 1991’de Suriye’de din eğitimi alan Yee, burada tanıştığı Filistin asıllı Huda ile evlendi. Yee’nin iki çocuğu bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER:
 
'İSA İÇİN SENİ YERYÜZÜNDEN SİLERİZ' 

İNGİLİZ ŞARKICI İSLAM'A DÖNDÜ


(habervaktim.com – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.