‘Anacığı’ ile yollarını ölüm ayırdı

‘Anacığı’ ile yollarını ölüm ayırdı
Erdoğan’ın 88 yaşındaki annesi Tenzile Erdoğan 1 haftadır tedavi gördügü hastanede yaşamını yitirdi. Başbakan, acı haberin ardından korumasız olarak hastaneye gitti. Annesine olan sevgisi ile bilinen Erdoğan, Tenzile hanıma ‘ana

Başbakan Erdoğan’ın bir hafta önce safra kesesi ameliyatı olan 88 yaşındaki annesi Tenzile Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede ‘ani dolaşım bozukluğu’ nedeniyle dün sabah hayatını kaybetti. Erdoğan’ın bugünkü Bursa ve yarınki Hatay ziyaretleri annesinin ölümü nedeniyle iptal edildi. Annesine olan düşkünlüğüyle bilinen Başbakan Erdoğan vefat haberinin ardından defin işlemleri ile bizzat ilgilendi.Tenzile Erdoğan, bugün

Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Karın ağrısı ve yüksek ateş şikayeti ile 30 Eylül’de hastaneye kaldırılan ve safra kesesi ameliyatı geçiren Tenzile Erdoğan, dün sabah tedavi gördüğü Medipol Hastanesi’nde fenalaşarak yoğun bakıma kaldırıldı. Tenzile Erdoğan, yoğun müdahalelere rağmen saat 09.15’te yaşamını yitirdi. Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, “Tenzile

Erdoğan Hanımefendi, 30 Eylül 2011 saat 18.00’de akut karın tablosu ile hastanemize getirildi. Gerekli tıbbi hazırlıkları takiben ağır iltihabi safra kesesi tablosu, karın zarı iltihabı ve ağır sepsis (enfeksiyonun organlara yayılması) tanıları ile ameliyata alındı. Ameliyat sonrası 5 gün yoğun bakımda tedavi gören hasta, klinik durumunun iyileşmesi üzerine 6 Eylül’de normal servise alındı. Ancak

7 Eylül 07.30’da ani gelişen dolaşım bozukluğu

nedeniyle tekrar yoğun bakıma alınan hastamız yapılan müdahalelere rağmen saat 09.15’te kaybedildi.” denildi.

Taziye çadırı kuruldu

Annesi Tenzile Erdoğan’ın ölüm haberinin ardından hastaneye giden Başbakan Erdoğan cenaze aracıyla birlikte hastaneden ayrıldı. Erdoğan’ın makam aracıyla eşlik ettiği cenaze aracı Başbakan Erdoğan’ın Kısıklı’daki evine getirildi.Tenzile Erdoğan’ın ölümünün ardından çok sayıda yakını ve seveni Erdoğan’ın evine akın etti. Erdoğan’ın Kısıklı’da bulunan evinin bahçesine ziyaretçilerin daha rahat ağırlanabilmesi için bir çadır kurulduğu öğrenildi.

Defin işlemlerini Başbakan yaptı

Başbakan, Cuma namazını MÜ İlahiyat Fakültesi Camii’nde kıldı. Camiye kardeşi Mustafa Erdoğan ile gelen Erdoğan namaz çıkışı cemaatin taziyelerini kabul etti. Erdoğan ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul il Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile bir süre görüştü. Kardeşi Mustafa Erdoğan ile birlikte Karacaahmet Mezarlığı’ndaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü Anadolu 1. Bölge Müdür Yardımcılığı binasına girdi. Burada bir saat kalan Erdoğan annesi Tenzile Erdoğan’ın defin işlemlerini gerçekleştirdi. Tenzile Erdoğan Fatih Camii’nde öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet’te toprağa verilecek. Fevzipaşa Caddesi ve caddeye çıkan yollar Fatih Camii’ndeki cenaze töreni boyunca kadameli olarak kapatılacak.

2011’DE YILIN ANNESİ SEÇİLMİŞTİ

Hastanede annesini 5 kez ziyaret etti

Erdoğan annesinin tedavi sürecini yakından takip etmişti. 1 Ekim’de TBMM açılış töreni için Ankara’da bulunan Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde annesi Tenzile Erdoğan’ı ziyaret etmişti. Hastanede Erdoğan yaklaşık 2 saat kalmıştı. Ertesi gün Erdoğan, annesini hastanede 17.00-19.00 saatleri arasında ve 21.30-22.30 saatleri arasında ziyaret etmişti. Pazartesi günü Erdoğan, resmi ziyaret için Güney Afrika’ya gitmeden önce annesini yeniden ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat hastanede kalan Erdoğan, daha sonra Atatürk Havalimanı’ndan Güney Afrika’ya gitti. 6 Ekim Perşembe sabahı saat 05.30’da yurda dönen Erdoğan, önceki akşam 20.00-21.30 arasında annesini son kez ziyaret etti. Erdoğan dün sabah saat 09.15’te annesinin tedavi gördüğü Medipol Hastanesi’ne geldi.

Mütevazı ve hayırseverdi

Rize’nin Güneysu İlçesi’nde 1933 yılında dünyaya gelen Tenzile Erdoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Erdoğan ve Vesile (Erdoğan) İlgen’in annesiydi. 1955 yılından beri İstanbul’da yaşayan Tenzile Erdoğan’ın gemi kaptanı olan eşi Ahmet Erdoğan 8 Aralık 1988 yılında vefat etti. Tenzile Erdoğan, çevresinde mütevazı kişiliği ve hayırseverliği ile tanınıyordu. Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki Özel Çırağan Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği, tarafından 2011 yılında Tenzile Erdoğan ‘Yılın Annesi’ seçildi. Okul Aile Birliği’nin yaptırdığı kamuoyu yoklaması sonucu ‘Yılın Annesi’ seçilen Tenzile Erdoğan, sağlık sorunları nedeniyle katılamadığı ödül törenine bir mesaj göndermişti.

ANNESİ İÇİN DUA İSTEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, annesi Tenzile Erdoğan’ın durumuna ilişkin Güney Afrika ziyareti sırasında gazetecilere bilgi vermişti. Hastane kaynakları önceki hafta ciddi bir ameliyat geçiren Tenzile Erdoğan’ın durumunun iyi yönde seyrettiği ve yoğun bakımdan, servise alındığını açıklamıştı. Başbakan Erdoğan annesi Tenzile Erdoğan için “Dünden daha iyi. Daha iyi olmasa yola çıkmazdım. Birkaç güne hastaneden çıkacak. Dua edin” demişti.

Çiçek yerine İSEGEV’e bağış yapılsın çağrısı

Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan, bugün Fatih Camii’nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Cenaze nedeniyle Fatih Camii ve Karacaahmet Mezarlığı’nda yoğun güvenlik önlemleri alınırken, cenazeye ve defin törenine çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.

Öte yandan Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: ‘’Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın anneleri Tenzile Erdoğan Hanımefendi, yarın (08 Eylül 2011) öğle vakti İstanbul’da Fatih Cami’inde kılınacak cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecektir. Merhumenin cenazesine iştirak çerçevesinde, medya kuruluşlarına taziye ilanı vermeyi, çelenk veya çiçek göndermeyi düşünenlerin, bunların yerine İSEGEV-İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı’na bağışta bulunmaları önemle rica olunur. Anılan Vakfın banka hesabına ilişkin ayrıntılar aşağıda sunulmaktadır: İSEGEV-İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı.

VAKIFBANK İstanbul, Vatan Caddesi Şubesi

IBAN No: TR-420001500158007299233860

MAKAM ARABASIYLA EŞLİK ETTİ

Başbakan Erdoğan sabah saatlerinde kaybettiği annesinin cenazesini bizzat teslim aldı. Erdoğan’ın makam arabası ile birlikte eşlik ettiği cenaze Üsküdar Kısıklı’daki eve getirildi.

Bosna Hersek’te gıyabi cenaze namazı kılınacak

BaşbakaN’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın vefatının ardından yurtiçi ve yurtıdışından tazjye mesajları yağdı. Cumhurbaşkanı Gül eşi Hayrünnisa Gül ile Erdoğan’ın Kısıklı’daki evine gelirken başta ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı Medvedev, Yunanistan Başbakanı Papandreu, Irak Kürdistan Özerk Yönetimi Başkanı Barzani Irak Cumhurbaşkanı Talabani, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu olmak üzere dünya liderleri Erdoğan’ı arayarak başsağlığı diledi. CHP, MHP, BDP, Has Parti, BBP, DSP taziye mesajı yayınladı. Bosna-Hersek Diyanet İşleri Başkanlığı ise Saraybosna’da gıyabi cenaze namazı kılınacağı açıkladı.

ROUSSEF’TEN TAZİYE ZİYARETİ

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Roussef, Ankara’da Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesinin ardından İstanbul’a geçti. Rouussef Başbakan’ın Kısıklı’daki evine giderek taziye ziyaretinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.