"Memur geçinemiyor, milletvekilleri kendini düşünüyor"

"Memur geçinemiyor, milletvekilleri kendini düşünüyor"
Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen), emekli milletvekili maaşlarına gece yarısı yapılan yüzde 61'lik zammı eleştirdi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Toplu sözleşme yasası 15 aydır meclise gönderilemedi. 666 Sayılı Kararname ile memurların kazanılmış hakları geri alındı. Bunlara rağmen memurun oylarıyla meclise girenler kendi emekli maaşlarına yüzde 61 zam yaptı. Memur geçinemezken milletvekilleri kendini düşünüyor" dedi.

Siyasi partilerin anlaşarak emekli milletvekili maaşına yüzde 61 zam yapılmasına eleştiriler sürüyor. Gece yarısı yapılan düzenleme ile emekli milletvekillerinin maaşının 4 bin 980 TL'den 8 bin 40 TL'ye çıkarılmasına Büro Memur-Sen tepki gösterdi. Kamudaki 2 buçuk milyon memurun aldığı maaşla zor geçindiğini belirten Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, memura adam akıllı bir zammı çok gören iradenin kendisine gelince çok cömert davrandığını söyledi.

Memurun oylarıyla meclise giren vekillerin, kendi emekli maaşlarına gece yarısı operasyonu ile yüzde 61 zam yapmasının adaletsizlik olduğunu belirten Genel Başkan Yusuf Yazgan, "Önce milletvekili danışmanının maaşı iki bin TL'den 5 bin 400 TL'ye, ikinci danışman statüsü verilen sekreterlerin maaşı ise 4 bin 705 TL'ye çıkarıldı. Ardından milletvekili emekli maaşları yüzde 61 zamla 8 bin 40 TL'ye yükseltildi. Vatandaş için, memur için, ülke için bir araya gelemeyen siyasi partiler, kendi maaşlarına zam yapmaya gelince ne güzel bir araya geliyorlar. Memur kuru ekmeğe talim ederken, memurların ve memur ailelerinin oylarıyla meclise girenler kendi maaşlarına zam yapıyor. Memur geçinemezken milletvekillerinin sadece kendini düşünmesi adaletsizliktir" dedi.

MEMURA GELİNCE 'EKONOMİ BATAR' EDEBİYATI

Milletvekili emekli maaşlarına 15 dakikada zam yapıldığını ancak iki buçuk milyon memurun 15 aydır toplu sözleşme yasasının çıkmasını beklediğini vurgulayan Yusuf Yazgan, "12 Eylül tarihinde yapılan referanduma memurların toplu sözleşme hakkı anayasaya girdi. Referandumun üzerinden 15 ay geçmesine rağmen hala toplu sözleşme yasası çıkarılmadı. Kamu çalışanlarının mali haklarını düzenleyen 666 Sayılı Kararname ile de birçok kurumdaki memurların kazanılmış hakları geri alındı. Kamunun yükünü omuzlarında taşıyan memurun halini düşünen yok. Memur yapılacak zamla 'ekonomi batar' edebiyatı yapan milletvekilleri, kendi emeklilik maaşlarına gelince gümrükten mal kaçırırcasına sadece 15 dakikada zam yaptı. Kararname ile memurun hakkını geri alanların kendi maaşlarına zam yapmaları çifte standarttır. Bu uygulama Necip Fazıl Kısakürek'in 'Allah'ın on pulunu bekleye dursun on kul; Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul' mısralarını akla getirmektedir" diye konuştu. 

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.