CHP hayvan avukatı!

CHP hayvan avukatı!
Hayvan haklarının korunması için kanun teklifi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın “hayat arkadaşı” bir köpek. Oran, Oskar adını verdiği köpeği ölünce Hürriyet gazetesine çok ilgin&cce

İnsan haklarını görmezden gelen CHP’liler, hayvan haklarının derdine düştü. Başörtülülerin, imam hatiplilerin ve dindar gençliğin dini konulardaki haklarına mesafeli duran CHP’liler, hayvan haklarının korunması için yasal düzenleme istiyor.

Hayvan haklarının korunması için kanun teklifi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın “hayat arkadaşı” bir köpek. Oran, Oskar adını verdiği köpeği ölünce Hürriyet gazetesine çok ilginç bir ilan vermiş ve köpeği adına bir de hayvan konukevi açmıştı.

HAYVANLAR İÇİN KANUN TEKLİFİ


CHP İstanbul Milletvekilleri Umut Oran ve Melda Onur, hayvan haklarının korunması için Meclis’e kanun teklifi verdi. CHP’li Oran ile Onur hazırladıkları teklifle, hayvanlara kötü davranan, acımasız ve zalimce işlem yapanlara iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. CHP’li Oran ve Onur, 5199 sayılı yasanın Hayvan Hakları için yetersiz olduğunu ifade ederek, bu kapsamda 5 Ekim tarihinde CHP'nin imzaladığı Hayvan Hakları Taahhütnamesi çerçevesinde AB mevzuatının da önünde bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

“HAYVANLARIN KORUNMASI İÇİN MALİ DESTEK SAĞLANMALI”


Hayvanların ekolojik ve etolojik haklarının güvence altına alınmasını amaçlayan kanun teklifinde, bütün hayvanların işkence, kötü muamele ve eziyet görmeme hakkına sahip olduğunu söyleyen CHP’li Oran, “5199 sayılı yasanın 19. maddesinde yaptığımız bir değişiklikle sahipsiz ve güçten düşmüş tüm hayvanların korunması için mali destek sağlanmasını getirdik. Bu sayede hem sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması hem de yerel yönetimlerin desteklenmesini sağladık. Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanları öldürenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesini yasaya ekledik” dedi.

HAYAT ARKADAŞI KÖPEK


CHP’li Oran’ın “hayat arkadaşı”nın bir köpek olduğu ortaya çıkmıştı. Oran, Oskar adını verdiği köpeği ölünce Hürriyet gazetesine çok ilginç bir ilan vermiş ve köpeği adına bir de hayvan konukevi açmıştı. Oran, 26 Eylül 2007 tarihli “Vefalı dosta veda ve teşekkür” başlığını taşıyan ilanında, “Yaklaşık 16 yıldır, iyi günde, kötü günde, iş yerinde, evde, gece gündüz, karda kışta yılda yaklaşık 50 bin kilometre beraber yol katettiğim hayat arkadaşım köpeğim, sadık, sabırlı, sevgili Oscar’ım ebediyete göç etmiştir. Herkesin imkânları ölçüsünde yolda gördükleri kedi köpeklere bir lokma ekmek, bir yudum su vermelerini, mümkünse onları kısırlaştırmalarını, ilgi ve şefkat göstermelerini” istemişti.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYIN

https://www.habervaktim.com/haber/161681/chpli_oranin_garip_ilani.html

İNSAN HAKLARINA KARŞILAR


Başörtülülerin eğitim hakkı ile İmam Hatiplilerin üniversite sınavında eşit bir şekilde yarışma hakkı konularında başından beri yasakçı bir tavır sergileyen ve son olarak katsayıyı sıfırlayan YÖK kararının iptali için Danıştay’a dava açan CHP’liler, insan hakları ve din özgürlüğü konusunda aynı hassasiyeti göstermiyorlar. En son CHP’li milletvekilleri Nur Serter ve Dilek Akagün Yılmaz, YÖK’ün 13 yıllık katsayı uygulamasını kaldırmasını iptal ettirmek için Danıştay’a başvurmuştu.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.