Çirkin tezgah deşifre oluyor

Çirkin tezgah deşifre oluyor
“Adalet Talebimiz Var İnisiyatifi” Sözcüsü Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Akit’e olan özel kinini ortaya koymak için hazırladığı bildirinin aldatmaca ve hileyle hazırlanarak kirli bir tezgah haline dönüştürüldüğü iyice netleşti.

Kampanyaya destek vermiş gibi gösterilen tanınmış bir çok isim, haberi olmadığı halde isminin kullanıldığını belirtirken, bir çok kişi de kampanyanın ana metninde “Akit”in adı zikredilmediği için bu tepkinin gazetemize yönelik olduğundan haberdar olmadıklarını ifade etti.

ÇARSANCAKLI: AKİT’E KARŞI OLAN BİR KAMPANYADA YER ALMADIM

Mazlumder’in kurucularından Av. Şadi Çarsancaklı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, metne imza atıp atmadığını hatırlamadığını söyledi. Akit’te çıkan haberleri takip edemediğini ifade eden Çarsancaklı, ifade özgürlüğünden yana olduğunu ve Akit’in de ifade özgürlüğünü savunacağına inandığını belirtti. Kampanya metninin altında imzası olduğunu muhabirlerimizden öğrenen Çarsancaklı, “Akit’e karşı olan bir kampanyada yer almadım” dedi. Akit’e karşı imza kampanyasının organizatörü Ömer Faruk Gergerlioğlu’na seslenen Av. Çarsancaklı, “Ömer Faruk Gergerlioğlu, çeşitli yerlerde, ‘Avukat Şadi Çarsancaklı, Akit’e karşı böyle bir imza kampanyasında imza atmış’ derse vallahi yalan söylemiş olur” dedi.

UŞŞAK: AKİT’E KARŞI OLDUĞUNU BİLMİYORDUM

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin onursal başkanlığını yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesi Cemal Uşşak da metne imza attığını ancak bu kampanyanın Akit’e karşı düzenlendiğinden haberi olmadığı söyledi. Kampanyaya gerekçe gösterilen Akit’in söz konusu haberini okumadığı anlaşılan Cemal Uşşak, Akit’te “Cengiz Çandar örgütün elemanıdır, işini kolaylaştırır, onun namına çalışır” şeklinde ifadeler çıktığını ileri sürdü. Şemdik Sakık’ın metkubunda geçen ve yayınladığımız Cengiz Çandar ile ilgili kısmı okumamız üzerine ise Uşşak; “Hepsi doğru. Çandar bunları aleni yaptı. TESEV raporu ile. ‘PKK hesaba katılmadan Kürt sorunu çözülmez’ dedi” diye konuştu. Uşşak; Taraf gazetesinin Akit’e yönelik düzenlenen kampanya ile ilgili olarak ise “İslamcılar Akit’e karşı” başlığındaki haberinin yakışıksız olduğunu ifade etti.
Akit’in habercilik faaliyetlerinden rahatsızlık duyup “Hedef gösteriyorlar” çığırtkanlığı ile ortalığı velveleye veren Cengiz Çandar’a destek veren grup içerisinde ilginç isimler bulunuyor.

FOSTER’IN ÖLÜMÜYLE BİLİNEN KEREM ALTAN DA VAR

İmzacılar arasında, diğer pek çok yazarı ile Taraf’tan Kerem Altan da yer aldı. Ahmet Altan’ın oğlu Kerem Altan, sunucu Defne Foster’ın ölümü ile tanınmış bir isim. 2011’in Temmuz ayında yaşanan olayla ilgili basında çıkan haberlere göre, evli ve bir çocuk annesi olan sunucu Foster ile Kerem Altan, bir gece kulübünde tanıştıktan sonra gece geç saatlerde Altan ailesinin bekar evine geçtiler. Foster burada tartışmalı bir şekilde öldü. Astım hastası olan Foster’ın, almış olduğu alkolün kolaylaştırıcı etkisiyle ve kanında bulunan ilaçların yan etkilerine bağlı olarak kalp ritminin bozulduğu ve hayatını kaybettiği ifade edildi. Bu arada Akit’e yönelik kampanyayı yürüten ekibin çevrelerine haber salarak imza topladıkları, imza veren kişilerin bir çoğunun neye imza attığını bilmediği öğrenildi.

YOLUDOĞRU: İMZAMI GERİ ÇEKİYORUM

İsmi imzacılar arasında bulunan banka müdürü Mehmet Yoludoğru, Yeni Akit’e açıklamalarda bulundu. İmzasını geri çekeceğini bildiren Yoludoğru, şu açıklamalarda bulundu: “İmza atan arkadaşlar ‘Şöyle şöyle bir şey var’ dediler. ‘İşte yazarların mesleki özgünlüğüne saldırı var’ dediler. Detaylı olarak takip edemedim. Ben Akit gazetesi ile aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyorum. Akit gazetesinin sadece üslubu ile ilgili bir takım çekincelerim vardır. Ancak imza kampanyası ile amaçlanan hedeften sapılmış ise, Akit’e yönelik bir linç kampanyası söz konusu ise, böyle bir işin içinde olamam. İmzamı geri çekiyorum”

“AKİT GAZETESİ VE SİZLER BENİM KARDEŞİMSİNİZ”

Akit’e yönelik kampanyada imzası bulunan isimlerden Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, kendisinin de Çandar’ın PKK hakkındaki yazılarını bir çok defa eleştirdiğini kaydederek, “Akit gazetesi ve sizler benim kardeşimsiniz. Size karşı bir şey yapmam mümkün değil. Sizin haber yaptığınız kişilere, ard niyetli insanlar bir şey yaparsa, bu olay sizin gazetenin başına patlar, dolayısıyla bütün Müslümanların üzerine kalır. Benim imzam sadece bir kardeş uyarısı idi” ifadelerini kullandı.

“ÇANDAR’I SAVUNMAK İÇİN İMZALAMADIM”

Kampanyada imzası bulunan Milli Gazete Muhabiri Cihat Arpacık, imza atmasının Cengiz Çandar’ı savunmak için olmadığını belirterek, “Ben sadece Akit’in haberi sunuş tarzından ve kurgu biçiminden rahatsız oldum. Bilmiyorum, belki de yanlış düşünüyorum, ama o yüzden imzaladım” dedi.

“CENGİZ ÇANDAR’I SAVUNMAK İÇİN İMZA ATMADIM”

Kısa bir süre önce Taraf gazetesinde yazmaya başlayan İlahiyatçı-Yazar Hidayet Şefkatli Tuksal, Çandar ile kendisinin hayata bakış açısının farklı olduğunu dile getirerek, “Cengiz Çandar’ı savunmak için imza atmadım. Bu tür haberler ortamı geriyor. Tepki o yüzdendir” şeklinde konuştu. Listede dikkat çeken isimlerden bazıları şöyle: Mithat Sancar: Taraf yazarı. PKK paravanı olduğu ortaya çıkan DPI adlı örgütün gizli toplantılarına katılan isimlerden. Özgür Peynirci, Uğur Üçeş, Alican Demiray: CHP Gençlik Kolları Üyeleri. Avukat Ergin Cinmen: 28 Şubat’ın aracı haline gelmiş “Sürekli Aydınlık İçin Bir Dakika Karanlık” eyleminin mimarı. Daha önce açıklama yaparak kampanyadan haberdar olmadığını söyleyen TV24 Genel Yayın Yönetmeni Akif Beki, ismini listeden kaldırtmıştı.

yeniakit.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum