Aç karnını doyuramayan Yunanlılar rüyaların peşinde!

Aç karnını doyuramayan Yunanlılar rüyaların peşinde!
Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Panayotopulos, ülkesinin karşı karşıya bulunduğu problemler ve mali zorluklara rağmen, "Kıbrıs Helenizmi'nin" yanında durmaya kararlı olduğunu söyledi.

Güney Kıbrıs'a iki günlük ziyareti çerçevesinde, dün Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'la bir araya gelen Panayotopulos, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, burada her yöne mesajlar yollamak için, Yunanistan Savunma Bakanı olarak bulunduğunu dile getirdi.

Rum Alithia gazetesinin haberine göre Panayotopulos, "Yunanistan hangi probleme sahip olursa olsun, mali veya ekonomik zorluklar ne olursa olsun, Kıbrıs Helenizminin yanında olmaya kararlıyız." dedi. Habere göre Yunan bakan "Yunanistan'ın, Kıbrıs Helenizminin ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı, egemenliği ve özgürlüğüne kefil olan güç olarak kalmaya kararlı olduğunu" da dile getirdi.

Güney Kıbrıs'a ziyaretiyle Savunma Bakanı olarak yurt dışındaki gezilerine başladığını ifade eden Panayotopulos, bu gezilere Rum tarafından başlamasının, resmi sebeplerden değil, somut, kalpten sebeplere bağlı olduğunu belirtti.

Açıklamasında ekonomik zorluklara da atıfta bulunan ve bu konuda da birbirlerine yaklaşmakta olduklarını dile getiren Yunan bakan, ekonomik zorluklarla Yunanistan ile Yunan halkı gibi; Rum tarafı ile Rum halkının da karşı karşıya bulunduğunu aktardı. CİHAN


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum