3. Yargı Paketi PKK’ya yaradı

3. Yargı Paketi PKK’ya yaradı
Temmuz 2012'de Hükümet tarafından çıkarılarak yürürlüğe giren 3. Yargı Paketi’nin Temmuz ayı bilançosu çok tartışılacak.

3. Yargı Paketi’nde, hükmün infazının ertelenmesi, denetimli serbestlik, adli kontrol tedbiri, seçenek yaptırımlarına çevirme ve erteleme gibi hukuki müesseselere yapılan değişiklikler ve bazı cezai müeyyidelerin kaldırılması düzenlenmiş, cezaevinde yatan terör örgütü üyelerinin tahliyelerinin de önü açılmıştı.

YENİDEN KANDİL’E ÇIKIYORLAR

Güvenlik güçleri Temmuz'da gerçekleşen tahliyelerin ardından PKK yönetiminin, tahliye olan PKK'lıları Kandil'de eğitime çağırdığını tespit etti. Buna göre cezaevinden tahliye olan teröristler, Kandil'de eğitim gördükten sonra, başta KCK kadroları olmak üzere boş örgüt kadrolarına yerleştirilecekler.

Temmuz'da yaklaşık 500 terörist cezaevinden tahliye edildi

Resmi rakamlara göre 3. Yargı Paketi’nin uygulanmaya başlanmasıyla tam 497 terörist cezaevinden tahliye edildi.

BUNLARIN 432’Sİ PKK’LI

Bu tahliyelerin büyük çoğunluğunu cezaevinde yatan PKK terör örgütü üyeleri oluşturdu. Buna göre cezaevlerinden tahliye edilen PKK'lı sayısı 432.

Bu rakam tahliye olanların yaklaşık yüzde 87'sinin PKK'lı olduğu anlamına geliyor.

6 ASKERİ ŞEHİT EDEN HALKALI BOMBACISI DA TAHLİYE EDİLDİ



Tahliye edilen PKK'lılar arasında 22 Haziran 2010'da İstanbul Halkalı'da askeri servisine yönelik bombalı saldırı gerçekleştiren PKK'nın Öz Savunma Birlikleri (ÖSB) yapılanması üyesi Mehmet Altıntaş isimli teröristin de bulunduğu öğrenildi.

Halkalı'daki askeri servise yönelik saldırıda 6 asker şehit olmuş, 1 kız çocuğu hayatını kaybetmiş ve 14 asker yaralanmıştı.



23 Haziran 2010'da yakalanan PKK'lı terörist Mehmet Altıntaş tutuklanarak cezaevine konmuş, saldırı PKK'nın paravan örgütü TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) tarafından üstlenilmişti. 

PKK, TAHLİYE OLAN PKK'LILARI KANDİLE'E ÇAĞIRIYOR

Temmuz'da tahliye veya denetimli serbestlik kararıyla cezaevinden çıkan 432 PKK'lıdan bir çoğunun, PKK tarafından, Irak’ın kuzeyinde bulunan örgüt kamplarına eğitim verilmek üzere çağrıldığı öğrenildi.

2011 Genel Seçimleri’nin ardından başlayan operasyonlarda PKK'nın dağ kadrosunda faaliyet gösteren çok sayıda silahlı teröristi etkisiz hale getirilmiş, KCK operasyonlarında da şehir merkezlerinde faaliyet gösteren birçok örgüt mensubu yakalanarak cezaevine konmuştu. PKK'nın bu süreçte çok kan kaybettiği ve boşalan örgüt kadrolarını doldurmakta zorlandığı biliniyor. Bu nedenle örgütün tahliyelerden çok memnun olduğu ifade ediliyor.

CEZAEVİNDEN KCK'YA TRANSFER OLACAKLAR

Cezaevinden tahliye olan PKK'lıların ise, örgüt yönetimi tarafından boşalan örgüt kadrolarına aktarılacağı kaydedildi. Kandil'de eğitim görecek PKK'lıların özellikle, KCK operasyonlarıyla yönetiminde büyük aksaklıklar yaşanan KCK/TM (Türkiye Meclisi)'nde görevlendirilecekleri belirtildi.

Tahliye olan PKK'lı teröristlerin örgüt kadrolarında yeniden görevlendirilecek olmaları, 3. Yargı Paketi’nin Güvenlik Güçleri’nin Terörle Mücadelesine vereceği zararın ilk örneği olarak gösteriliyor.

Habervaktim.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
41 Yorum