Başörtülülerin gözyaşları Balyozcuları boğdu

Başörtülülerin gözyaşları Balyozcuları boğdu
zgürlük Platformları haftalık eylemlerine aralıksız devam ediyor. Akyazı Adalet Özgürlükler Platformu, Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki başörtülülere uygulanan yasakçı zihniyete dikkat çekerken, Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu da Balyoz Davası’nda verilen

Sakarya Adalet Girişimi’nden yapılan açıklamada ise Peygamberimiz’e hakaret içeren filmin protesto edilmesini yasaklayan ama hakaret karikatürlerini ifade özgürlüğü sayan Fransız yönetiminin tavrı eleştirildi. 

“BAŞÖRTÜLÜLERE UYGULANAN BASKILARI KINIYORUZ”

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu adına açıklama yapan İrfan Alemdar, Balyoz Davası’nda sivil bir mahkeme tarafından ilk kez darbeye teşebbüsün cezalandırılmış olduğunu dile getirerek, “Darbelerle geçen karanlık tarihimizi geride bırakırken bundan sonra darbeye yeltenecek olanlara da ciddi bir gözdağı verilmiş oldu. Yargının kararını memnuniyetle karşılıyor ve artık darbe dönemlerinin geride kaldığına inanmak istiyoruz” dedi. YÖK’ün başörtülü öğrencilerin derslere alınması yönündeki talimatına rağmen Dokuz Eylül Üniversitesi’nde okulun kapısına asılan bazı kanun maddeleri delil gösterilerek, başörtülülerin içeriye alınmayacağının hakaretvari bir ifadeyle duyurulmasını da eleştiren Alemdar, “Başörtülü öğrencileri aşağılayan ve çağdaşlığı kılık kıyafetle özdeşleştirerek dinî inançlarından dolayı öğrencileri kamplara bölen zihniyeti kınıyor ve yetkilileri göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“FRANSA KÜSTAHLIĞINI BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ”

Sakarya Adalet Girişimi’nin yaptığı açıklamada ise, “Müslümanların Masumiyeti filminin protesto edilmesini yasaklayan Fransa, sözde mizah dergisinin Peygamberimiz’in karikatürünü basmasına sessiz kalarak bir kez daha küstahlığını göstermiştir. Müslümanların dini değerlerini hiçe sayan tüm haçlı ve Siyonist zihniyetleri şiddetle kınıyoruz” denildi.

“ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE”

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu’nun 389. hafta basın açıklamasını yapan Behlül Metin de ülkemizdeki darbeci geçmişten cesaret alan demokrasi karşıtlarının, layık oldukları cezalara çarptırıldıklarını ifade ederek, “Bu mahkemede yargılanıp ceza alan sadece Balyozcular değildir, Balyoz davasıyla beraber sembolik olarak, Menderes’i asan cuntacı katiller de ceza aldı. 12 Mart’ı, 12 Eylül’ü, 28 Şubat’ı yapan darbeciler de ceza aldı. Bu kararla Türkiye’de bir çağ kapandı, yeni bir çağ açılıyor” dedi. Metin, 28 Şubat’ta İmam Hatipleri, Kur’an kurslarını kapatanların bu kadronun elemanları olduğunu da belirterek, “28 Şubatta uygulattırdıkları başörtü yasağı ile yüz binlerce kız çocuğunun eğitim hayatının sona ermesine neden oldular. ‘Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste’ demişler. Başörtülü, mazlum kız çocuklarının akıttıkları gözyaşları, bir gün geldi sel oldu, bu zalimleri boğdu. Bu ülkenin dindar halkına yaptığınız zulümlerin yanınıza kâr kalacağını mı zannetmiştiniz?” diye sordu.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum