Tankın üzerine çıkmamak eksiklik mi?
Aydın Doğan, Zafer Mutlu, Dinç Bilgin, Mehmet Emin Karamehmet, Turgay Ciner, Fatih Çekirge, Ertuğrul Özkök, Mehmet Ali Birand gibi isimler; “Erbakan da tankın üzerine çıksaydı, 28 Şubat olmazdı”, “Biz kimseden talimat almadık”, “Askerin güçlü olduğu bir dönemdi, etkilenmemek mümkün değildi” yollu açıklamalarla, sorumluluğu üzerlerinden atmaya çalışmışlar, komisyon üyesi milletvekilleri de sessizce dinlemişlerdi.
Refahyol’un başbakan yardımcısı Tansu Çiller’in o dönem başdanışmanı olan Hüseyin Kocabıyık, dün bir televizyon kanalında canlı yayında, 28 Şubat Komisyonu üyesi milletvekillerini eleştirdi. Kocabıyık, komisyon üyelerinin postmodern darbenin medya ayağındaki isimlerin ifadesine başvururken, sorulması gereken soruları soramadıklarını söyledi. Kocabıyık “Maalesef hazırlıklı olmadıklarını görüyoruz” dedi.
“BAŞBAKAN’IN TANKIN ÜZERİNE ÇIKMAMASI EKSİKLİK GİBİ GÖSTERİLİYOR”
Aydın Doğan, komisyona verdiği ifadede, “Erbakan tankın üzerine çıksaydı, 28 Şubat olmazdı” diyerek, süreçte medya rolünü örtbasa kalkışmıştı. Çiller’in danışmanı Kocabıyık, isim vermeden Aydın Doğan’ın bu ifadesini hatırlatarak, “Patronlardan biri diyor bunu. Allah aşkına soruyorum onlara: Ortada meşru, seçilmiş bir hükümet var ve bu ülke demokrasiyle yönetiliyor. Dünyanın hangi demokratik ülkesinde başbakan tankın üzerine çıkma mecburiyetinde kalıyor? Başbakanlar tankın üzerine çıkma gereği duymasın diye icat edilmiş demokrasi” diye konuştu. Kocabıyık, 28 Şubat’ın medya ayağını oluşturan patronlar ve gazete yöneticilerinin halen kibirli kibirli konuşarak kendilerini aklamaya çalıştıklarını kaydetti. Kocabıyık “Tüm sorumluluğu kullanılan askerlerin üzerine atıp kenara çekiliyorlar. Komisyon üyeleri bunları sormalıydı bu patronlara” şeklinde konuştu.
MALKOÇ: SAVCILIKTA DA BU KADAR RAHAT KONUŞABİLECEKLER Mİ?
Programın diğer konuğu dönemin RP milletvekili avukat Şeref Malkoç da, Meclis 28 Şubat Komisyonu üyelerini, sürecin medya patronlarının ifadesine başvururken yetersiz kalmakla eleştirdi. Dönemin medya patronlarının ifadelerinde büyük bir pişkinlik örneği sergilediklerini kaydeden Malkoç şunları söyledi; “O dönem medya patronu olan kişiler bugün Meclis’te gidip bu kadar rahat konuşuyorlar ama zannediyorum savcılık da onları davet edecektir. Savcılıkta bakalım bu kadar rahat konuşabilecekler mi? Meclis’te özellikle Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun kurulması fevkalade güzel olmuştur. Planlı çalışmalar yapıyor. Yalnız bu arkadaşlarımız yeterli hazırlık içerisinde değiller. Birçok usul hatası yapıyorlar. Örneğin daha önce dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i davet ettiler ama sonra maalesef bu ismin ayağına gittiler. Milli iradeyi temsil eden insanlar, o dönemden ötürü milletin gönlünde şüpheli olan bir ismin ayağına gidemez. Gittiler ve bazı üyeler maalesef Süleyman Demirel’in elini öptüler orada. Medya patronları ile ilgili çalışmada da, üzülerek ifade ediyorum, milletvekili arkadaşlar bu konularda yeterince çalışma yapmamışlar. En azından komisyonda bulunan yardımcılarından, elemanlarından bilgi alarak sorular sorsalardı, çok daha şey ortaya çıkacaktı. İfadelere bakıyoruz, medya patronlarının bir kısmı çok büyük bir pişkinlik içerisinde.”
Fatih Akkaya / Yeni Akit
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.