Paşa’nın Kaç Hattı Var?

Paşa’nın Kaç Hattı Var?
Ergenekon davasında dinlenen gizli tanıklar önemli iddialarda bulunmaya devam ediyor.

Önceki gün bazı gazetelerde genişçe yer alan söz konusu mahkeme haberlerinde aşağıdaki ayrıntı dikkatimi çekti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında ifadesi alınan gizli tanık Selçuk, tutuklu sanık Veli Küçük'ün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Karadeniz, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hcanüseyin Poyrazoğlu ve avukat Aytaç isimli bir kişi ile tanıştığını söylemiş.

Veli Küçük'ün avukatı ve kızı Zeynep Küçük, babasının bu kişilerle tanışmadığını iddia edince gizli tanık Selçuk, "Evet haklısınız. Veli Küçük 3 telefon hattı kullandığı için bunları rahatlıkla söylüyorsunuz." demiş.

Avukat Küçük ise "Bunu nereden biliyorsunuz?" sorusu ile tanık Selçuk'a karşılık vermiş.

Ancak Selçuk, bu soruya cevap vermemiş.

Bundan 14 sene önce Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş, Susurluk Olayı'na ilişkin olarak hazırladığı 120 sayfadan oluşan raporunu dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz’a vermişti. O raporda, Tuğgeneral Veli Küçük’ün adının da geçtiği bir ayrıntı Milliyet Gazetesinde şöyle yer almıştı:

Alo Yeşil’de şok adres

Kutlu Savaş’ın Susurluk raporunda ‘Yeşil’ kod isimli Mahmut Yıldırım’ın kullandığı belirtilen 0 (542) 2145021 numaralı cep telefonunun, Tuğgeneral Veli Küçük üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Son faturada 15 gün önce ödenmiş. (2 Mart 1998)





Raporda belirtilen ve Yeşil’in kullandığı cep telefonu hattı, gizli Tanık Selçuk’un iddia ettiği Paşa’nın 3 telefon hattına her halde dâhil değildir.  

Araştırmacı Mustafa Yakutcan / Habervaktim.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum