Kim bu CIA ajanı Türk?

Kim bu CIA ajanı Türk?
Kafkas halklarının birliğini amaçlayan Kafkasevi isimli araştırma merkezi, Çeçen asıllı Berkan Yaşar isimli Türk vatandaşının CIA ajanı olduğunu öne sürdü.

Kafkasevi’nin web sitesinde yer alan haberde, Rus Televizyonu ORT’de yayınlanan ‘Rusya’nın Düşmanlarını Afişe Etmek’ isimli programda, Berkan Yaşar’ın CIA adına çalıştığını itiraf ettiğini söylediği kaydedildi. Kafkasevi’nin yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Devlet denetimindeki Rus televizyonu 1. Kanal ORT’de yayınlanan ve genel teması “Rusya’nın düşmanlarını afişe etmek” olarak sunulan programın 22 Nisan 2008 akşamı yayınlanan bölümünün adı “Kafkas Planı”;  başaktörü de 17 yaşından beri “Çeçenlerden geçinen” Berkan Yaşar’dı.

Anton Verbitski adlı muhabirin hazırladığı bu özel programda, Ebubekir olan ismini  sonradan Berkan Yaşar olarak değiştiren Çeçen kökenli T.C. vatandaşının itiraflarına yer verildi.

Programda, Berkan Yaşar'ın, 1990’larda Çeçenistan’ı bağımsız yaparak Rusya Federasyonu’ndan ayırmak isteyen “Batı planının” önde gelen figürlerinden biri olarak çalıştığı anlatıldı.

Yaptığı açıklamalarda, uzun süre CIA ajanı olarak çalıştığını, CIA’nin  kendilerini Londra’da eğittiğini söyleyen Berkan Yaşar, Çeçenistan'ın Rusya'dan ayrılması için yürütülen 'Batı planında' etkin rol aldığını, operasyonun para işinden sorumlu olduğunu söyledi.

Berkan Yaşar muhabire, o dönemde Şamil Basyaev’in Türkiye’ye uçak kaçırması, Çeçen direniş liderlerinin Türkiye’de ağırlanması, geliri silah alımında kullanılmak üzere elmas kaçakçılığı yapılması… olayı dahil birçok eylemde destekçi olduğunu söyledi. 

Berkan Yaşar, yazdığı senaryo içerisinde Türkiye’nin yanı sıra, ABD, İngiliz, Alman, Fransız, Azeri ve Gürcü  devlet ve hükümeti yetkililerine; Alarko, Enka, Gama gibi Rusya’da iş yapan Türk inşaat şirketlerine; Turgut Özal, Süleyman Demirel, Başbakan Tansu Çiller, Abdullah Gül gibi dönemin siyasilerine; yine dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş’ten Rus oligark Boris Berezovski’ye… kadar bir dizi insana rol biçerek bu laf kalabalığının içinde kendisine “önemli şahıs” sıfatı devşirmeye çalıştı.

Türkiye’nin asıl planının da Kafkasya’da, Gürcistan’ın da dahil olacağı, sadece Ermenistan’ın dışarıda kalacağı Kafkas - Türk Konfederasyonu kurmak olduğunu iddia eden Berkan Yaşar, bütün bunları, “geçmişte yaptıklarına pişman olduğu, artık Putin’in büyük bir devlet adamı olduğunu anladığı” için bugün itiraf ettiğini belirtti.

Berkan Yaşar böylece büyük bir vicdan yükünden(!) kurtulduğunu söylüyor."

Kafkasevi.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.