İşte ODTÜ Bu!

İşte ODTÜ Bu!
Son olarak Türkiye'nin uzaya uydu göndermesi töreninde saldırgan tutumlarıyla tüm ülkede tepkiyle karşılanan ODTÜ'de öne çıkan öğrenci yapısı, neredeyse bütün etkinliklerde, savundukları görüşlerde CHP zihniyetinin yanında yer alıyor, marjinal ulusalcı ek

Akit’ten Furkan Altınok’un haberine göre, sürekli militanca gösterilere sahne olan ODTÜ'deki bir kesimin yapısı, milletin değerleriyle didişen özellik taşıyor. ODTÜ'de farklı görüşlere hayat hakkı tanımayanların ortak özellikler, CHP zihniyetinin yanında yer almaları, Ulusalcı marjinal ekiple birlikte hareket etmeleri, sapkınların kampusta rahatça davranabilmeleri etrafında şekilleniyor.

ODTÜLÜ BİR KESİM HEP AYNI ZİHNİYETTE
Yıllardır üniversite yönetiminin de göz yumması nedeniyle ODTÜ'deki bir grup öğrenci kampusta adeta terör estiriyor, farklı düşüncelere hayat hakkı tanımıyor. Üniversiteye yeni gelen öğrencileri de etkisi altına alan operasyon, bu özelliğiyle devamlılığı da sağlıyor. ODTÜ'deki öğrenci kulüplerinin çalışmaları, ortamın nasıl bir tek tip ideolojik dayatmaya bırakıldığını gözler önüne seriyor. ODTÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü'nün yayınladığı bildirilerin birisinde Ergenekon soruşturmasının "adil yargılama kriterlerinden uzak olduğu" iddia edilerek, darbecilerin salıverilmesi isteniyor. Kulübün diğer bir bildirisinde ise AK Parti iktidarının işlerlik kazandırdığı referandum yöntemi eleştirilerek, halkın görüşünün alınarak politikaların bu şekilde belirlenmesi, "toplumu böldüğü" iddiasıyla eleştiriliyor.

DAVET ETTİKLERİ YA CHP'Lİ YA ERGENEKONCU YA MADIMAK'ÇI
ODTÜ'de hakim olan "hava", çeşitli öğrenci topluluklarının düzenledikleri etkinliklerle bu etkinliklere davet ettikleri isimlerden de görülebiliyor. ODTÜ öğrenci kulüplerinin son bir yılda davet ettiği bazı isimler ve konuları arasında " AİHM eski Yargıcı CHP'li Rıza TÜRMEN, Emekli Büyükelçi CHP'li Nüzhet Kandemir. Sivas Katliamını Konuşuyoruz Zeynep Altıok, Eren Aysan, Alaz Erdost. Türkan Saylan'ın Anıyoruz. Ergenekon'dan gözaltına alınan müteveffa Türkan Saylan’ın avukatı Hüseyin Karataş" gibi konuk ve konular yer alıyor. Yine ODTÜ öğrenci toplukları geçen yıl çeşitli vesilelerle CHP'li Muharrem İnce, Erol Tuncer ve Alev Coşkun'u da konuşmacı olarak kampusa davet ettiler.

SAPKINLARLA DA ARALARI İYİ
Farklı düşüncelere sürekli sert tepkiler gösteren, yanlarında yer almayan diğer öğrencilere kendi ideolojilerini dayatan ODTÜ'deki militan grupların, sıcak davrandıkları kesimler arasında sapık cinsel eğilimleri olan çevreler de yer alıyor. Bu doğrultuda ODTÜ yönetiminin de göz yummasıyla 2001 yılından bu yana ODTÜ Bahar Şenlikleri'nde homoseksüel, travesti, lezbiyen ve transseksüellerin derneği Kaos GL'nin stant açmasına imkan sağlıyor. Sapkın gruplar bu etkinliklerde broşür vb dağıtıp, sapkın eğilimlerini üniversite içerisinde de yaygınlaştırmaya çalışıyorlar.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum