28 Şubat'ın Zihniyeti Hala Hür

28 Şubat'ın Zihniyeti Hala Hür
Yasakçı Orhan Çekiç’e Lions, ADD ve CHP’lilerden destek

Başörtüsü karşıtı soru sorduğu gerekçesiyle Maltepe Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hakkında soruşturma açılan öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç’i öğrenciler de istemiyor. Demokrat Maltepeliler adı ile bildiri yayınlayan Maltepe Üniversitesi öğrencileri, rektörlüğün açtığı soruşturmanın sıkı takipçisi olduklarını duyurdu. Bu konuda rektörlüğün arkasında olduklarını kaydeden üniversite öğrencileri, yasakçı zihniyete sahip olan Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç’i okulda istemediklerini duyurdu.

“28 ŞUBAT ÜRÜNÜ ÇEKİÇ ZİHNİYETİNİ ÜNİVERSİTEDE İSTEMİYORUZ”

Maltepe Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Demokrat Maltepeliler isimli grup hakkında soruşturma başlatılan Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç’i istemediğini açıklayan bir bildiri yayınladı. Öğrencilerce yayımlanan bildiride, “Orhan Çekiç’in bugüne kadar birçok hareketi olmuştur. İlk olarak başörtü yasağı kalktığında gösterdiği tepki, ardından 10 Kasım’da muhafazakâr kesim hakkındaki söylemleri ve son olarak yaptığı final imhtihanında bizlere ideolojik dayatmalarda bulunması bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu sefer razı olmadık ve şikâyetimizi gerekli makamlara bildirdik.

28 Şubat darbesinin faillerinin yargılandığı bugünlerde artık zihniyetinin de yargılanmasını istiyoruz. Toplumsal olarak da mutabakatın sağlandığı başörtüsü meselesinde bile maalesef gördük ki; hâlâ faşizan, yobaz ve elitist görüşleri bizlere dikte etmek isteyen Orhan Çekiç’ten bu yaptığının hesabının sorulmasını istiyoruz! Bu yasakçı zihniyete karşı burada bulunuyoruz. Rektörümüzün arkasında olduğumuzu ve Orhan Çekiç’i artık okulumuzda görmek istemediğimizi bildiriyoruz” denildi.

Soruşturmaya karşılık sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden kendisine destek verenlere teşekkür eden Çekiç, bu mesajla rengini de belli etti. Çekiç yayınladığı mesajda, “Bu gösterdiğiniz vefayı, dostluğu, yürekliliği, içtenliği, sahiplenmeyi ömrümce unutamam... Mezunlarımızın, ‘neme lâzım’ demeden olaya, hatta yurtdışından el koymalarını... Annelerinizin, babalarınızın bu sütunlara da yansıyan yürekten desteklerini… Bu konuyu duyurmak için gece düzenleyip imza kampanyası açan Kartal Belediyesi Başkan ve mensuplarını, Kartal ADD mensuplarını nasıl unuturum! Lions Yönetim Çevresi’nin duyarlılığını, yayınladığı deklarasyonla Ankara’da TBMM’ye kadar uzanan Tüm Öğretim Görevlileri Derneği’nin üyeleri sevgili meslektaşlarımı, hocalarımı unutamam” ifadelerini kullandı.

Yağız Kılıç \ Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum