'Hastanede Kur'ân, Laikliğe Aykırıdır'

'Hastanede Kur'ân, Laikliğe Aykırıdır'
İzmir'de hastane çalışanlarının talebi üzerine mesai saati dışında açılan Kur'ân kursuna, İşçi Partisi (İP) tepki gösterdi.

İzmir'de hastane çalışanlarının talebi üzerine mesai saati dışında açılan Kur'ân kursuna, İşçi Partisi (İP) tepki gösterdi. Uygulamanın laikliğe aykırı olduğunu iddia eden İP'liler, hastane önünde eylem yatı. Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi önünde toplanan bir grup İP'li adına Buca İlçe Başkanı Ramazan Çalışkan basın açıklaması okudu.

Hastanelerin 24 saat kamu hizmeti veren kurumlar olduğunu söyleyen Çalışkan, şunları kaydetti: "Hastanede açılan bu Kur'ân kursu, laiklik ilkesine aykırıdır. İnançlar kişilere özgüdür, onların özel alanına aittir. Kur'ân öğrenmek, tahta boyamak veya halk oyunları oynamak gibi bir sosyal etkinlik değildir, olamaz da. Buradan Seyfi Demirsoy Hastane yönetimini uyarıyoruz. Bu bölücü ve laiklik dışı karardan geri dönünüz. Buradan İl Sağlık Müdürlüğü'ne, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne sesleniyoruz, bu laiklik karşıtı uygulamaya son verin." 

Kaynak:CHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum