Ekşi'de Padişahlara Hakarette Sınır Tanımadılar

Ekşi'de Padişahlara Hakarette Sınır Tanımadılar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Tarafından Temeli Atılan İstanbul'un 3. Köprüsünün ismi birtakım çevreleri hoplattı.

Boğazın 3. İncisi olarak Gösterilen ve ismi cumhurbaşkanı Gül tarafından açıklanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü Osmanlı ve İslam düşmanlarını rahatsız etti. Hep birlikte karalama kampanyasına başladılar. Cihan padişahına çirkin suçlamalar yöneten zevat saldırılarına sosyal medyada devam ediyor.

Daha önce de Peygamber Efendimize çirkin ve hakaret dolu yorumlarıyla tanınan ekşi sözlük sitesi bu sefer Osmanlı padişahlarına dil uzattı. Osmanlı devletini yöneten padişahların sırf milletin devletin huzuru ve dirliği bozulmasın diye 'hac'dan feragat etmelerini bir eksiklik gibi lanse eden zihniyet buradan saldırmaya başladı.

İşte o sitede yer alan bazı çirkin yorumlar

natli adlı yorumcu: "hiçbiri gitmemiştir, gidememiştir.

sen her şehzadeyi birgün tahta geçecek diye olanca kibir ve taht arzusuyla yetiştir. onu doldur doldur. sonra korkudan arkanı bile döneme, hacca gideme. gerçekten ilginçtir.

vae4victis adlı yorumcu: "taht için büyük çoğunluğu kardeşlerini öldürmüş, öldürtmüştür. allah, kitap, din, iman takılırlar."

sol de naro adlı yorumcunun yorumları ise daha vahim padişahları dinsiz gibi gösterdi. Türk bile olmadıklarını  yazdı.

"normaldir.

müslüman olmadıklarından dolayı olabilir mi?
görünürde müslüman olup islamı devleti yönetmek için kullanmış olabilirler.
bir çoğunun müslüman gibi yaşamadığını biliyoruz zaten.
içlerinde alkolik olanlar, alkol komasından ölenler var.

bir iddiaya göre kökenleri slav. nasıl ki rusya'da kökenleri germen olan romanov hanedanı 300 yılı aşkın bir süre rusları ve rus halkını yönetmiş ise ottoman (ataman) hanedanı da bu bölgede iktidarı ele geçirip islam argümanı ile bu bölgede hükümranlık sürmüşlerdir.
hemen hemen hepsinin annesi slav kökenlidir.

son dönemlerine kadar saraya ne yönetim kademesi ne eş ne de cariye olarak hiç bir zaman türk ve müslüman unsurlar sokmamışlardır. osmanlı sarayı sürekli türkleri ve türklüğü aşağılamıştır. etrak-ı bi-idrak (akılsız türk) lafı saray kökenlidir. hatta Kanuni Sultan Süleyman'ın , oynadıkları bir oyun sırasında kendisini yendikten sonra kendisine etrak-ı bi-idrakdediği için pargalı ibrahim'i öldürttüğü söylenir. Sultan Süleyman kendisine Türk denilmesini büyük bir hakaret olarak varsaymıştır.

ottoman'lar (atamanlar) büyük ihtimal balkan kökenli (spesifik olarak makedon) bir slav kabileydi. güçlene güçlene gelip tarkyaya yerleştiler. sonra en zayıf döneminde bizansı yıktılar. ordularını büyütürken anadolu'daki türkmen aşiretlerini ve kafkasyadan gelen kabileleri kullanmak için islam havucunu kullandılar. nüfusun yarısını oluşturan müslüman halkı yönetmek ve kendi iktidarlarını sürdürmek için islamın her türlü enstrümanını kullandılar.

hac onlar için gitmeye değecek bir şey değildi."

Habervaktim.com

eksi3.jpg

eksi4.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum