Derginden utan be adam!

Derginden utan be adam!
Aydın Doğan Grubu kendi kendini yalanladı. Doğan Grubu dergisi Capital’e göre en başarılı Sivil Toplum Kuruluşu: Deniz Feneri

Elindeki medya organlarını grup menfaatleri için kullanan ve zaman zaman işi şantaj ve hatta tahdit boyutlarına vardıran Aydın Doğan Grubu’nun son günlerde Deniz Feneri Derneği üzerinden RTÜK Başkanı Zahit Akman ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alması dikkat çekiyor. Doğan Grubu, bugün hedef tahtasına koyup saldırdığı Deniz Feneri Derneği’ni daha düne kadar Türkiye’nin en başarılı sivil toplum kuruluşu olduğunu yazıyordu.

DERGİNİN YAPTIĞI HABERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


DÜN BÖYLE YAZIYORLARDI

Doğan Medya Grubu'nca yayınlan Capital Dergisi’nin Türkiye genelinde yaptığı araştırmaya göre; halk, 4 yıldan beri Türkiye’nin en başarılı sivil toplum kuruluşu olarak Deniz Feneri Derneği’ni seçiyor. Capital Dergisi’nin araştırmasına göre halkın yüzde 43.1’i en güvenilir ve en başarılı sivil toplum kuruluşu olarak Deniz Feneri Derneği’ni görüyor. Hürriyet gazetesiyle aynı binada hazırlanan Doğan Grubu dergisi Capital’in Mart 2008 sayısında yer alan kapak konusu haber dosyasına göre 2007’de yüzde 36 olan halkın Deniz Feneri Derneği’ni başarılı bulma oranı 2008’de yüzde 43.1’e çıkarak adeta zirve yapmış. Deniz Feneri’ni yüzde 9.5 ile Kızılay, yüzde 7.3 ile TEMA, yüzde 5.3 ile AKUT ve yüzde 4.9 ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı takip ediyor. Capital’in araştırmasına göre; Deniz Feneri kendisine en yakın olan Kızılay’a 34 puan fark attığı görülüyor.

BUGÜN İSE SALDIRIYORLAR

Grup gazete ve televizyonlarının Deniz Feneri ile ilgili yıpratma amaçlı yaptığı haberlerinin perde arkasında Aydın Doğan’ın satın almak için anlaştığı bir kanalın RTÜK’ün onayını bekliyor olması gösteriliyor. Almanya’daki Deniz Feneri ile ilgili soruşturmanın RTÜK Başkanı Zahit Akman ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilintilendirilmesi, Aydın Doğan Grubu’nun frekans onayı almak için baskı yaptığı yönündeki görüşleri destekliyor. 
Deniz Feneri Derneği de yaptığı açıklamada bu bağlantıya dikkat çekti. Açıklamada, “Deniz Feneri Derneği’nin ülkemizin içinden geçmekte olduğu siyasi süreç ve ısınan politik ortamda, günlük ideolojik kavgalar ve siyasi amaç ve çıkarlar çerçevesinde planlı hareket eden ve bu çerçevede Deniz Feneri Derneği’ni amaçlarına alet etmek isteyen çevrelerin kuru gürültü ve iftira kampanyalarına, tehdit ve yıldırma çabalarına asla aldırmayacaktır” denildi.

HALİL CÖMERT / VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.