İngiliz’in bu çağrısı yasakçıları çıldırtacak

İngiliz’in bu çağrısı yasakçıları çıldırtacak
İngiltere’nin önemli gazetelerinden The Guardian’da yayınlanan bir makalede Batılı feministlerin Müslüman kadınlara ‘zorla’ burka giydirilmesini yüksek sesle dile getirirken, Türkiye, Fas ve Tunus’ta kadınların başörtüleri

The Guardian yazarı Faisal al Yafai’nin kaleme aldığı makalede, Washington’daki savaş tamtamcılarının burkayı Afgan ve Irak toplumlarını yok etmek için bir gerekçe olarak kullandığı belirtilirken, savaş tamtamcılarının arasında feministlerin de olduğu kaydedildi.

Yafai, Batılı feministlerin, Müslüman kadınların hava bombardımanında çocuklarını kaybetmesi gibi büyük konuları tartışmak yerine, örtüyü tartıştığını yazarak, “Taliban’ın Afgan kadınlarını burka giymeye zorlaması kınanırken, Türk, Faslı ve Tunuslu kadınların zorla açtırılması kınanmıyor. Baskı her yerde baskıdır” ifadelerini kullandı.

Müslüman kadının örtünmesini rasyonel ve özgür bir seçim görmekten ziyade, örtünmenin baskıyla yapıldığına inanan feministlerin, “Evet, iyi de kadın gerçekten bunu seviyor mu? Bu gerçekten bir seçim mi? Bu gerçekten dini bir gereklilik mi?’ gibi sorular sorarak, gerçeği görmek istemediklerini yazan Yafai, örtünün, Batı’da ve Ortadoğu’daki feministlerin iletişimini örttüğünü kaydetti.

Yafai, feminizmin tarihsel olarak emperyalizmin bir örtüsü olarak kullanıldığını da ifade etti.

(habervaktim.com – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.