Ergenekon soruşturmasında sürpriz gelişme

Ergenekon soruşturmasında sürpriz gelişme
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeria Öz hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Yargı yılının açılışı dolayısıyla TBMM'de verilen resepsiyonda gazetecilere açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Şahin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nun Kuddusi Okkır'ın ölümü ve süre uzatımının da içinde bulunduğu 9 ayrı dosya nedeniyle Ergenekon operasyonunu sürdüren Zekeriya Öz hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. 

Gazetecilerin, Almanya'da devam eden Deniz Feneri Derneği davasıyla ilgili sorularına cevap veren Bakan Şahin, ''Başka bir ülkede, örneğin Almanya'da açılmış bir davayla ilgili, Türkiye'den Almanya makamları bir adli yardım talebinde bulunmadan, bizim Adalet Bakanlığı olarak resen hareket etmemiz mümkün değil" diye konuştu. Türkiye ile Almanya'nın, adli yardım konusunda Avrupa Sözleşmesi'ni uyguladığını ifade eden Mehmet Ali Şahin, Alman makamlarının herhangi bir yardım talebinde bulundukları takdirde, sözleşme bağlamında Adalet Bakanlığı'nın üzerine düşeni yerine getireceğini kaydetti. Şahin, ''Şu ana kadar, bakanlığıma Alman makamlarından ulaşmış herhangi bir talep yoktur.'' diye konuştu.

Bakan Şahin, yargıya intikal eden konularla ilgili değerlendirmede bulunmadığını belirterek, ''Eğer bir soruşturma başlatacaksa, bunu cumhuriyet savcıları başlatır. Bakanlığımın böyle bir soruşturma başlatma yetkisi yok. Cumhuriyet savcılarının, bakanlığımdan izin almaları gerekmiyor. Cumhuriyet savcıları, herhangi bir konuyla ilgili resen hareket edebilirler. Bakanlığımın, cumhuriyet savcılarına herhangi bir konuda talimat vermeleri mümkün değil." dedi.(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.