Ergenekon ve Doğan'ın avukatı yine konuştu

Ergenekon ve Doğan'ın avukatı yine konuştu
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Deniz Feneri davası ile ilgili İzmir'de bir basın toplantısı düzenledi ve Başbakan Erdoğan'a yönelik ağır ithamlarda bulundu.

Baykal, şunları söyledi: “Gösterişli bir yaşamın gereklerini sağlayabilme kavgası içine girildiğini görüyoruz. Bu üzüntü verici bir tablodur. Millete din iman diye yola çıktınız ama sonunda devletin olanaklarını kendiniz için kullanıyorsunuz. Gösterişli, lüks bir yaşam özleminin en olmadık çevrelere egemen olduğuna tanık oluyoruz. Sadeliği, dürüstlüğü, alçak gönüllü olmaya paylaşmak durumundadır.”

“Bu arayış ortaya çıktığı zaman yolsuzluklar gündeme gelmektedir. Son olarak Deniz Feneri yolsuzluğu ortaya çıktı. Başbakan tedirginlik içinde ortalığı bir birine kattı. Büyük bir mücadele izlenimini verdi. Daha yeni başladı, taksitle ve randevu vererek yapıyor bunu. Büyük bir mücadele açmış görüntüsü veriyor. Başbakan bunu neden açıyor. Ortada bir yolsuzluk olayı var. Bunu açıklamak yerine bir yayın grubu ve onun başkanını yıpratmaya yönelik kampanya açarak ortadaki somut olayı gizlemek mümkün değil.”

“Gerçek şu: Almanya’da kurulmuş güya yardım edecek bir kuruluş var. Din demişler, iman demişler para almışlar. AKP siyasetini finanse etmişler. Bu bir çarktır. Almanya’da para toplanıyor. Müslüman Türklerden toplanıyor. Memleketindeki insanlara yardımcı olmak için para vermişler ve Türkiye’ye göndermişler. Ama bu para ile siyaset tanzim edilmiş. Bu kul hakkı yemek değil mi? Böyle bir şey olabilir mi? Bunu doğal karşılamak mümkün mü? Böyle bir şey yok demek mümkün mü? Alman makamları tespit etti. Tutuklama kararları aldı. Yargılanıyorlar. Bu yapılan işin bir adamı yok mu Türkiye’de?”

"Ona buna çatarak bunu örtbas etmek mümkün mü. Mehmet Gürhan'ı tanıyor musun tanımıyor musun? Şu ana kadar mahkemeye intikal eden iddianamede Gürhan diyor ki, evet Başbakan'a vermek üzere bu parayı aldım, öteki de evet Başbakan'a vermek üzere bu paraları verdim' diyor. Bugün mahkemede Mehmet Gülhan demiş ki ben Başbakan'a bu parayı vermedim. Daha sonra bir kez daha kalkmış, ben başbakana bu parayı vermedim, kayda geçirin demiş. Bu adamı Başbakan tanıyor mu tanımıyor mu? RTÜK Başkanı ile ilişkisi var mı yok mu? Zekeriya Karaman'ı Başbakan tanıyor mu tanımıyor mu? Çocukları pek çok konuda iş birliği yapıyor. Bunun sıradan bir yolsuzluk olmadığı ortada. Siyaseti tanzim edecek bir yolsuzluk. İlk kez doğrudan bir siyaseti finanse etmek için milletin paraları alınıyor ve kullanılıyor. Bunu yapanların insan içine çıkmaya hakkı yoktur."

"Bunların derhal aydınlığa kavuşturulması gerekir. Başbakan en kısa zamanda kamoyunu aydınlatmak durumundadır. Bazı grupları kayırma var mıdır? Çalık grubunu kayırmış mıdır. Bu grup daha dün Sabah-ATV'yi alan grup. Böyle demokrasi olur mu? Birilerinin buna karşı çıkması lazım, biz de teslim olmamak adına karşı çıkıyoruz. Bu yolsuzluk tartışmalarının zemininde Başbakan'ın bu yolsuzlukla bağlantısının giderek güçlendiğini görüyoruz. Başbakan bu korkuyu yaşamaktadır. Bunu kamuoyuna anlatmak bizim görevimiz. Bu yolsuzluğu din iman adına yapmışlardır. Başbakan'ın iş yapma tarzı ile ilgili iddialar da aydınlığa kavuşmalı. Başbakan bunu anlatmalı."

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.