2013 Üniversite Kayıt Tarihleri Ne Zaman Başlıyor?

2013 Üniversite Kayıt Tarihleri Ne Zaman Başlıyor?
2013 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) tercih sonuçları açıklandı. Peki Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? İşte Üniversite kayıt tarihi...

ÖSYM 2013 LYS tercih sonuçlarının açıklanması sonrası üniversiteye kayıt yaptıracak adayların merakla beklediği tarih 2-6 Eylül olarak ÖSYM tarafından açıklandı. Buna göre Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun kararıyla Üniversite kayıt 2-6 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılması karara bağlanmıştır.

Üniversitelere kayıtları 2013-ÖSYS merkezi yerleştirme sonucunda bir yükseköğretim programına kesin kayıt hakkı kazanan aadaylar kayıt işlemlerinde yardımcı olunabilmesi amacıyal kayıt tarihi ve kayıt adreslerini, 2013-ÖSYS sonuç açıklama ekranında yer verilecektir. Lisans Yerleştirme Sınav (LYS) sonuçlarının geçtiğimiz hafta açıklanmasıyla öğrencileri kayıt heyecanı sardı. Ancak yeni ders yılında üniversite hayatına adım atacak adayların, ÖSYM tarafından 12-18 Ağustos 2013 olarak açıklanmış olan kayıt süresiyle ilgili itirazlarına ve taleplerine yetkililerden olumlu cevap geldi.

ÖSYM tarafından yapılan açıklama şöyle;

2013 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarının ÖSYM tarafından kısa sürede açıklanması nedeniyle 12-20 Ağustos 2013 olarak belirlenen 2013-2014 Öğretim Yılı Yükseköğretim Programlarına Kayıt Tarihleri, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun kararıyla 2-6 Eylül 2013 olarak yeniden belirlenmiştir. 

2013-ÖSYS merkezi yerleştirme sonucunda bir yükseköğretim programına kesin kayıt hakkı kazanan adaylara kayıt işlemlerinde yardımcı olunabilmesi amacıyla kayıt tarihi ve kayıt adreslerine, 2013-ÖSYS sonuç açıklama ekranında yer verilecektir. Bu amaçla Üniversiteler, kayıt tarihlerini, kayıt işlemlerinin yapılacağı yerler ile açık adreslerini, daha önce kendilerine bildirilenkılavuz işlemlerinde kullanılan internet adresinden mevcut “Kullanıcı Adı” ve “Şifre”lerini kullanarak, 11-16 Temmuz 2013 tarihleri arasında elektronik ortamda Merkezimize bildireceklerdir.

 Adaylara, ilgililere ve kamuoyuna duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.