İngiliz gazetesinden Aydın Doğan’la ilgili şok iddia!

İngiliz gazetesinden Aydın Doğan’la ilgili şok iddia!
Hilton arazisine rezidans ve rafineri talepleri kabul edilmediği için, hakkında kağıt ve petrol kaçakçılığı suçlamaları bulunan Aydın Doğan’ın, askere darbe yaptırmak istediği iddia edildi.

İngiliz The Times gazetesinin iddiasına göre, Deniz Feneri olayıyla başlayan tartışmaların, radikal laikler ile AK Parti arasında 6 yıldır devam eden mücadelenin bir devamı olduğu belirtilerek, Aydın Doğan’ın askere darbe yaptırmak istediği yazıldı.

AK PARTİ’YE KAPATILMA DAVASI
Suna Erdem imzalı haberde, AK Parti’nin Almanya’daki Deniz Feneri davasından dolayı yeniden kapatılma davasıyla karşı karşıya kalabileceği ifade edilerek, Deniz Feneri ile ilgili olarak Türkiye’de başlatılan incelemenin bir başlangıç olduğu, eğer AK Parti ile ilişiği bulunursa, partinin doğrudan kapatılabileceği öne sürüldü.

AYDIN DOĞAN ŞANTAJ PEŞİNDE
Deniz Feneri davasının, AK Parti iktidarı ile radikal laikler arasında altı yıldır süren güç mücadelesinde gelinen son nokta olduğu ifade edilen haberde, Erdoğan’ın Aydın Doğan’ı hükümete şantaj yapmakla suçladığı kaydedildi. Başbakan Erdoğan’ın Doğan’ın Hilton’a rezidans ve diğer şirketlerine imtiyaz taleplerinin reddedilmesinden sonra kendisine karşı saldırı başlatıldığını söylediği kaydedilirken, Taraf gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan’ın sözlerine de yer verdi.

ASIL PERDE GERİSİNDE DARBE VAR
Haberde Mahçupyan, Aydın Doğan’ın devlet ve askere olan desteğinin çok açık olduğunu söylerken, iktidara karşı yürütülen psikolojik harbin halen sürdüğünü söyledi.

Gazeteye konuşan Mahçupyan, “Erdoğan bu psikolojik harbi gördü ve bu yüzden harekete geçti. Gözümüzün önünde tartışılan konular Deniz fenerleri, otel bahçeleri olabilir, ancak daha derinlerde hala bir darbe var” dedi.

Haberde ayrıca, Aydın Doğan’ın asker ve bürokrasi ile iş çevrelerine yakın durduğu, askerin 1960’dan beri dört darbe gerçekleştirdiği de hatırlatıldı.

AYDIN DOĞAN'LA İLGİLİ DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

(habervaktim.com – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.