Doğan'a iki seçenek

Doğan'a iki seçenek
Kendisine Hilton arazisi ve rafineri izni verilmediği için gazete ve televizyonları aracılığıyla Hükümet aleyhinde kampanya başlatan Aydın Doğan’ın sonunun Rus iş adamı Mikhail Khodorkovsky gibi olabileceği uyarısında bulunuldu.

Makalede, Khodorkovsky’nin de Rusya’da hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle Putin tarafından hapse gönderildiği hatırlatıldı.

DOĞAN’IN HAPSE GÖNDERİLMESİ DİĞERLERİNE DERS VERİR
Amerikan Newsweek dergisinde yer alan bir makalede, Aydın Doğan hakkındaki yolsuzluk iddialarının kendisini hapse gönderebileceği belirtilerek, böyle bir durumun Türkiye’deki iş adamlarına bir ders öğreteceği ifade edildi.

‘ZENGİN AMA AHLAKSIZ BİR İŞADAMI’
Amerika’daki Washington Enstitüsü Yakın Doğu Çalışmaları masasında görevli olan Soner Çagaptay’ın kaleme aldığı ve ‘Türkiye’nin Medya Savaşları’ başlığı taşıyan makalede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın Doğan’ı ‘zengin ancak ahlaksız bir işadamı’ şeklinde karakterize ettiği ifade edildi.

VAROŞLARDAN AK PARTİ’YE DESTEK
Laik muhalefetin geçen yıl AK Parti’nin Abdullah Gül’ü cumhurbaşkanı seçmesini engellemeye çalıştığını ancak AK Parti’nin seçimlerde büyük bir başarı kazanarak laik muhalefeti bertaraf ettiği kaydedilen makalede, AK Parti’nin özellikle varoşlarda popüler olduğu, Erdoğan’ın Aydın Doğan’a yönelik son çıkışlarının varoşlarda büyük yankı bulduğu belirtildi.

AK PARTİ ‘GERÇEK MUHALEFETİ’ KÖŞEYE SIKIŞTIRDI
Ordunun zayıflayan etkisi ve dağılan muhalefetten sonra Erdoğan’ın şimdi gerçek ‘muhalefeti’ köşeye sıkıştırdığı kaydedilen makalede, 2009 yerel seçimleri öncesi AK Parti’nin Doğan’a yönelik suçlamalarla halkın nezdinde kendisini ‘ahlaksız zenginlere’ karşı göstermeye çalıştığı ifade edildi.

DOĞAN’IN SONU KHODORKOVSKY YA DA ABRAMOVİCH GİBİ OLABİLİR
Doğan medyasının AK Parti hakkındaki yayınlarının kendisinin aleyhine çalışabileceği ifade edilen Newsweek makalesinde, Aydın Doğan hakkında yolsuzluk davaları açılabileceği kaydedildi. Doğan hakkında yolsuzluk davası açılması halinde AK Parti’nin 2009 seçimlerinde daha da popüler olacağı kaydedilirken, Putin’in yolsuzlukla suçlanan iş adamı Mikhail Khodorkovsky’yi hapse gönderdiği ya da Roman Abramovich’i sürgüne gönderdiği gibi, Doğan’ın da aynı akıbetle karşı karşıya gelebileceği uyarısında bulunuldu.

AYDIN DOĞAN İLE İLGİLİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

(habervaktim.com – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.