Ergenekon korkusu

Ergenekon korkusu
Suç örgütü kurmakla yargılanan Gülaltay: Dosyam Ergenekon'la birleştirilmek isteniyor

Suç örgütü kurmakla yargılanan Semih Tufan Gülaltay, Ergenekon iddianamesinde tutuksuz sanık olarak yer alması nedeniyle kendi dosyası ile Ergenekon dosyasının birleştirilmeye çalışıldığını iddia etti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu yargılanan Semih Tufan Gülaltay'ın da aralarında bulunduğu 11 tutuklu sanık ve bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Duruşmada konuşan Gülaltay, Ergenekon iddianamesinde tutuksuz sanık olarak yer aldığını belirterek kendi dosyası ile Ergenekon dosyasının birleştirilmek istendiğini ileri sürdü. Gülaltay, "Ben, Ulusal Birlik Hareketi Platformu başkanıydım. Platformun genel başkanı Şener Eruygur'du. Gayri resmi telefon dinlemeleri ve sahte belgelerle hakkımda bu dava açıldı. Ergenekon soruşturmasında tutuksuz yargılanmak üzere de hakkımda dava açıldı. Ne Muzaffer Tekin ne de Veli Küçük ile bir bağlantı kuramayanlar bu iki davayı birleştirmeye çalıştılar" dedi. 

Mahkeme müdahil sanık Muzaffer Özçimen'in savunmasının alınması için hakkında yakalama kararı çıkardı. Mahkeme heyeti sanıklardan Sami Alper Eren, Kadir Özbay, Hikmet Balbay, Ömer Toktemur ve Hüseyin İşler'in tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.