O Bildiriyi GYV Mi Organize Etti?

O Bildiriyi GYV Mi Organize Etti?
Cemaat medyasının organizasyonunda hükümete tepki bildirisi yayınlayan imzacılar arasında PKK’ya yardımdan mahkûm olan isimlerin yanı sıra, ateistler, Marksistler, çapulcular, Ermeni ve Yahudi asıllılar ile Taraf yazarlarının bulunması dikkat çekiyor.

Cemaat, AK Parti iktidarı ve Başbakan Erdoğan’ı yıpratma operasyonlarında her yolu mubah gördüğü gibi, İslam’a ve dindarlara karşı duruşları ile bilinen sözde “aydın”larla da kol kola girebiliyor. Aralarında Gezici, sosyalist, Marksist, Yahudi, Ermeni ve PKK’lıların da olduğu bir grup sözde aydın, “Cemaat’e destek Hükümete tepki” açıklaması yaptı.  Hükümet karşıtı imza atanların arasında bulunan Roni Margulies, Yahudi asıllı olmasının yanında kendini bir devrimci olarak tanımlıyor. Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) üyesi olan Margulies, 2009-2013 tarihleri arasında Taraf gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Şu an marksist.org sitesinde yazıları yayınlanıyor Bir Yahudi olan Viki Ciprut da imzacılar arasında yer alıyor.

MARKSİST DE VAR

İmzacılardan Arife Köse de, Marksist bir düşünceye sahip olup marksist.org sitesinde yazıları yayınlanıyor. Dink davası ile Türkiye’deki azınlıklar üzerine yazdığı yazıları ile biliniyor. Diğer imzacılardan olan Yıldız Önen, Volkan Akyıldırım, Sinan Özbek, Ersin Damarsardı, Çağla Oflas, Cemal Yardımcı, Can Irmak Özinanır, Besim Delaloğlu, Ayşe Demirbilek ile Atilla Dirim’in de marksist.org sitesinde köşeleri var. Mao’cu Gürhan Ertür’ün de bildiride imzası yer alıyor. Gezi eylemcisi ve marksist.org yazarlığı yapan DSİP MK üyesi Meltem Oral da bildiri de imzası bulunanlardan.

SOSYALİST İSİMLER DE VAR

Cemaate destek imzası atan Prof. Dr. Ayşe Erzan ise sosyalist kimliği ile biliniyor. Ayşe Günaysu ile Eren Keskin ise, PKK ve Ermenicilere verdikleri destek ile bilinen Özgür Gündem gazetesinde yazılar yazıyor. TSİP, önde gelen isimlerinden Çağatay Anadol da imzacılar arasında yerini alıyor.

GEZİ HEYETİNDEN DE VAR

Gezi Parkı olaylarında kurulan 11 kişilik Gezi heyetinde bulunan Prof. Dr. Betül Tanbay da imzacılar arasında yerini alıyor. İmzacılardan biri olan Bülent Somay’ın ise DSİP üyesi olduğu biliniyor. Yeşiller Partisi ve Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ferdan Ergut da bildiriye imza atanlar  arasında. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyelerinden Ufuk Uras ve Serdar Kordu da imza atanlar arasında bulunuyor.

Taraf’ta yazan Dersimli Alevi   yazar Cafer Solgun da bildiriye imza atanlar arasında yerini alıyor. Solgun, ‘Dersim’de Atatürk’ün İmzası Var’ şeklindeki açıklaması ile dikkat çekmişti. İmzacılar arasında yer alan Hakan Tahmaz da Birgün ve Taraf gazetelerinde köşe yazısı yazıyor.

GYV Mİ ORGANİZE ETTİ?

Öte yandan, bu garip grubu Gülen’in onursal başkanlığını yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yetkililerinin bir araya getirdiği ifade edilirken, imzacılar arasında Vakfın Başkan Yardımcısı Cemal Uşşak da yer alıyor.

TÜKENİŞİN GÖSTERGESİ

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Fidan, Akit’e yaptığı açıklamada, “İslami bir kimliği olan bir cemaatin Marksist kişilerden medet umması acınılası bir durum” diye niteledi ve bildirinin çok dikkate alınmaması gerektiğini söyledi. Fidan, cemaatin Marksist, Gezici, sosyalist, Alisiz Alevici, Ermenici ve PKK’lılardan medet beklemesinin bittiğinin kanıtı olduğunu vurguladı.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum