Kilit Kurumlarda Paralel Alarm

Kilit Kurumlarda Paralel Alarm
Başbakanlık; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ve Merkez Bankası başta olmak üzere, ekonominin kilit kurumlarında paralel yapılanmaya ilişkin kapsamlı bir çalışma yaptı.

Takvim'de yer alan habere göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduğu öğrenilen çalışmada, finans sektörü, sermaye piyasasının bel kemiği bu kurumlarda acilen temizliğe ihtiyaç bulunduğu mesajı verildi. SPK, BDDK ve kamu bankalarına personel alımının, Başbakanlık koordinasyonunda yürütülmesi öngörülürken; kriz çıkartmak için döviz, faiz, borsayı kullananlara yaptırımlar artırılacak. BDDK da bilgi manipülasyonuna karşı dikkatli olunmasını istedi.

HALKBANK TEMİZ ÇIKTI

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile BDDK, Halk Bankası'na yönelik tespitlerini Meclis KİT Komisyonu'na iletti. Halk Bankası'nda, uluslararası ve bankacılık mevzuatına aykırı işlem yapılmadığı bir kez daha belgelendi. KİT Komisyonu Raporu'nda da, bankanın İran-Türkiye arasındaki gaz ve petrol ithalatı ödemelerini başarıyla yönettiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.