Ümmetin Zaferi!

Ümmetin Zaferi!
İslam dünyasının önemli isimleri sonuçları ‘İslâm aleminin zaferi’ olarak yorumlarken, İslâm karşıtı siyonistler ve Batı ise endişelerini dile getirdiler.

30 Mart seçim sonuçları dünya gündeminde de geniş yer buluyor. İslam dünyasının önemli isimleri sonuçları Erdoğan’ın yanı sıra İslam âleminin bir zaferi olarak gördüklerini belirtirken, İslam düşmanı Siyonistler ve Batı’nın tedirginliği yetkililerin açıklamalarına yansıdı. İşte İslâm âleminin önemli bazı isimlerinin İlke Haber Ajansı’na yaptıkları seçim değerlendirmesi.

“İSLÂM ALEMİNE BÜYÜK MORAL OLDU”

Siyaset-Bilimci Moritanyalı yazar Dr. Muhammed Muhtar Şankıti (KATAR): “Kesin net bir zafer…Erdoğan’ın seçim zaferi halkın iradesine dayalı olan kampın zaferidir. Ben burada seçim günü Türkiye dışında sabaha kadar yatmayıp seçim sonuçlarını büyük bir merakla takip eden arkadaşlar biliyorum. Arap Baharı’yla başlayan halkın kendi idarecilerini seçme iradesi karşıt devrimciler tarafından akamete uğratıldı ve bu seçimler onlar açısından büyük bir moral bozukluğuna sebep oldu. Öte yandan; Arap Baharı’yla umutlanan geniş kesimlere de bir nevi umutlarını tazelemelerini sağladı.”

“İSLAM ÜMMETİNİN ZAFERİ”

1948 İslami Hareket Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal Hatip (KUDÜS): “Öncelikle ben Türkiye’nin Müslüman halkını tebrik ediyorum. Gerçekten Erdoğan ve partisinin başarısı ve seçim zaferini biz aynı zamanda mazlum ve kendi iradesini ortaya koymaya çalışan bütün Müslüman halkların, İslam ümmetinin zaferi olarak görüyoruz. Özellikle Mısır halkına ayrı bir sevinç yaşatmıştır. Çünkü Mısır halkı Mursi’ye yapılan komploların aynı şekilde Erdoğan için de yapıldığını biliyor, görüyor. Ancak Erdoğan bu iftira ve komplolara karşı direndi ve başarılı oldu.”

“TÜRKİYE HALKI TARİHİ KÖKLERİNE SAHİP ÇIKIYOR”

Bağdat’tan Ayetullah Cevad el Halisi (BAĞDAT): “Öncelikle bu seçimlerin Türkiye halkına hayırlı olmasını diliyorum. Biz bu seçimleri bir açıdan baktığımızda çok olumlu olarak değerlendiriyoruz. Çünkü bu seçimler Türkiye halkının kendi tarihi köklerine, kendi değerlerine dönüşünün bir sonucu ve bir iradenin ortaya konmuş olmasıdır. Erdoğan’ın başlangıçta bu imajı da verdiğini biliyoruz. Hatta bazıları onu Fatih Sultan Mehmet’in varisi olarak değerlendiriyor. Biz Türkiye’nin laik köklerinden ziyade tarihi köklerine ve değerlerine dönmesinin esas olduğuna inanıyoruz. Türkiye halkının bu seçimlerden sonra değerlerine sahip çıkarak köklerine dönmesini bekliyoruz. Ben bu seçimleri bu açıdan önemli buluyorum.”

“BOSNALI ANALARIN DUALARI…”

Sarajova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Can (BOSNA HERSEK): “Halifeliğin ilga edilişinden bugünlere kadar, Türkiye’nin hiç bir yöneticisi için seçim öncesi gecesi, Tayyib Erdoğan’ın Müslüman dünyasından gördüğü ihtimama muhatap olmamıştır. Biz burada şahit olduk ki Bosna anaları bir hafta öncesinden başlayarak Erdoğan’ın başarısı için dua ettiler. Binlerce “Fetih Sûresi” tilavet ettiler, önü kapanmasın diye. Bosnalılar için Erdoğan sadece TC Başbakanı değil. Onlar Erdoğan’a “babamız” diyorlar. O anaların dualarıyla Erdoğan’ın önü bu seçimde de kapatılamadı.”

“CEMAAT’ VE CHP SİYONİZMİN DİREKTİFLERİNE UYDU”

İlkha’nın çalışmasına imza atan Mehmet Özcan şu değerlendirmede bulunuyor: “Seçim sürecine yönelik planlardan örnek vermek gerekirse, İsrail’in en önemli strateji geliştirme merkezinin direktörü ve Türkiye Uzmanı Efraim Inbar, makalesinde şöyle diyordu; ‘Erdoğan’ı iktidardan indirmek için Türkiye siyasi yelpazesinin daha laik kesimleri, Fethullah Gülen’le işbirliği yapmalıdır’ Inbar’ın direktif gibi tavsiyesine CHP uydu, ‘Cemaat’de Jerusalem Post’un 20 Aralık’ta verdiği buyruğa uygun olarak, ‘Hükûmeti iç politikada bunaltarak, Yeni Türkiye’nin Yeni Dış politikası ile ilgilenecek zaman ve takati bırakmamak’ çabasını sürdürmeye çalıştı”

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum