Ergenekon duruşmasına yoğun ilgi

Ergenekon duruşmasına yoğun ilgi
Ergenekon duruşmasını izlemek üzere yerli ve yabancı 59 basın kuruluşu başvuruda bulundu.

Davayı izlemek için yerli ve yabancı parlamenterlerden henüz başvuru yapılmadığı belirtilirken, duruşmaya gelecek olan parlamenterlerin salona alınabileceği kaydedildi. Ayrıca, avukatların duruşmaya kameralı dizüstü bilgisayarlarla giremeyecekleri ifade edildi. 

Ergenekon davasının ilk duruşması 20 Ekim'de Silivri Cezaevi'nde görülecek. Duruşma öncesinde davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi basın mensuplarından resmi başvuruda bulunmalarını istemişti. Yoğun ilgi gösterilmesi beklenen dava için şu ana kadar yerli ve yabancı 59 kurum başvuruda bulundu. Salona ise basın mensupları için 30 kişilik yer ayrıldı. Salona girecek basın mensuplarının ise kura ile belirleneceği kaydedildi. Bu arada, duruşmayı izlemek için yerli ya da yabancı parlamenterlerden herhangi bir başvuru yapılmadığı öğrenildi. Başvuru yapmadan duruşma günü mahkemeye gelen parlamenterlerin salona alınabileceği belirtildi. 

Öte yandan, Ergenekon davasının görüleceği Silivri Cezaevi'ne dava avukatlarının kameralı dizüstü bilgisayarları alınmayacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı avukatların kullanabilmesi için salona 20 adet bilgisayar yerleştirdi. Ancak, kamerasız dizüstü bilgisayarlar salona alınabilecek. Cep telefonları da salona alınmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.