217 avukat Ergenekon davasında müdahil olacak

217 avukat Ergenekon davasında müdahil olacak
Türkiye genelinden 217 avukat, Pazartesi günü başlayacak Ergenekon davasında müdahil olacaklarını açıkladı. Basın açıklaması yapan avukatlar, tüm mağdurları müdahil olmaya, demokratik kurum ve kişileri ise birlikte mücadele etmeye çağırdı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen avukatlar adına konuşan Özlem Gümüştaş, suçluların yargılanması için Ergenekon davasına müdahil olduklarını söyledi. Gümüştaş, "Tohumu Cumhuriyet'in kuruluşundan önce atılan Kontrgerillanın işlediği suçlar, egemenler arası çatışmanın çatlağında bir kez daha ortaya döküldü. Bu dava çerçevesinde ortaya konulan suçlar, emniyet, istihbarat ve siyası iktidar kadrolarının askeri ve sivil bürokrasinin halka karşı işlediği veya işlenmesine göz yumduğu suçların sadece küçük bir bölümüdür. Siyasi iktidarlar ve yargı mekanizması bugüne kadar işlenen halen işlenmeye devam eden bu suçların ve faillerinin üzerine bilinçli olarak gitmemiştir ve toplumsal muhalefet olmaksızın da gitmeyecektir. 

6-7 Eylül katliamından Sivas'a, Susurluk davasından Şemdinli bombalamasına, cezaevi cinayetlerinden Gazi Mahallesi katliamına, Kürt coğrafyasında işlenen kirli savaş suçlarından Hrant Dink'in katledilmesine tüm suçlar adil ve tarafsız olmadığı defalarca kanıtlanmış mevcut yargı sistemine bırakılamayacağının farkındayız." şeklinde konuştu. 

Sorumluların cezalandırılması için Ergenekon davasına müdahil olduklarını söyleyen Gümüştaş, Türkiye genelinden 217 avukatın davaya müdahil olduğunu belirtti. Gümüştaş, tüm mağdurları müdahil olmaya, demokratik kurum ve kişileri ise birlikte mücadele etmeye çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.