‘Unvansız hukukçu’ tekrar ortaya çıktı

‘Unvansız hukukçu’ tekrar ortaya çıktı
AK Parti davasının karara bağlanmasının ardından uzun süredir ortalıkta görünmeyen Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Star Haber’de Uğur Dündar’ın konuğu oldu.

Dün, İşçi Partililerin çıkardığı kaos ve kargaşa nedeniyle 23 Ekim’e ertelenen Ergenekon davasıyla ilgili olarak konuşan Kanadoğlu, davanın görüldüğü Silivri Cezaevi şartlarının savunmanın haklarını ihlal ettiğini öne sürdü. 

Kanadoğlu, duruşma için fiziki şartları sağlayamayan kurumların istifa etmesini isteyen Kanadoğlu, “Fiziki şartların sağlanması Adalet Bakanlığı’na aittir. Günü belli olan bir duruşmayı, dünkü kargaşa haline sokmaya, hiçbir siyasi sorumlunun hakkı yoktur. Siyasi sorumluluğu yerine getiremeyenlerin, istifa etmesi gerekir” dedi.

Kanadoğlu, Uğur Dündar’ın Ergenekon duruşmasıyla ilgili sorusunu şöyle cevaplandırdı: “Ben yargılıyı etkileme amacıyla konuşamam. Sanıkların tutuklu ve tutuksuz olarak ayrı yargılanması Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne aykırıdır. Fiziki şartların sağlanması lazım. Savunmanın yapılması için fiziki şartlar elzemdir. Fiziki şartların sağlanmaması Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aittir.”

EMRE SECDEYE, KANADOĞLU ODAYA KAPANDI (MİZAH)

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.