Mason bilişim şirketi veri kurtarıyor (!)

Mason bilişim şirketi veri kurtarıyor (!)
Masonların sitelerinde reklamını yaptığı Masonik şirket Veri Kurtarma’nın müşteri portföyü, “birader ağı”nın ülkeyi nasıl ahtapot gibi sardığını gözler önüne seriyor.

Müşterilerine, “Sisteme sakın dokunmayın ve hard diski bize gönderin” diyen firmanın müşterileri arasında, ülke savunması için çok hayatî önem taşıyan, pek çok bilgisi “kozmik gizlilik” dereceli olan devlete ait havacılık ve uzay şirketi Havelsan da var. Veri Kurtarma şirketinin “kurtardığı” bilgilerin kopyasını ne yaptığı ise meçhul. 

“Bilgi güçtür” diyen masonlar, sinsi bir projeyle Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarının bütün gizli bilgisayar verilerine ulaşıyorlar. Bugün bile hala fazla gelişmeyen bir sektör olan veri kurtarma alanında yaklaşık 10 yıl önce faaliyete geçen masonik kökenli Veri Kurtarma isimli şirket, piyasada rakiplerine göre büyük avantajlar sağladı. Türkiye’deki masonların resmî web sitesi olan mason.org.tr ise adı geçen firmanın reklamını ve linkini sayfasında tutuyor. Üstelik Veri Kurtarma şirketinin linki ayrı bir sayfa olarak değil masonların sayfasının bir devamı olarak açılıyor. 

SAVUNMANIN EN KRİTİK ŞİRKETİ DE AVUÇLARINDA 

Veri Kurtarma şirketinin referans olarak sıraladığı onlarca kuruluş arasında Millî Savunma Bakanlığı’na bağlı Havelsan şirketinin bulunması da dikkat çekiyor. Uzay ve havacılık sektörü için bilişim programları üreten Havelsan, savunma alanındaki kozmik derecedeki gizliliğiyle stratejik bir kurum olarak öne çıkıyor. Ne var ki, ulusal savunma için böylesine önemli bir kurum olan Havelsan’ın tüm bilgileri masonların kolayca ulaşabileceği bir pozisyonda. Sözkonusu şirket bir arıza olduğunda çok önemli bilgileri içeren dev hard diskleri kendi merkezine taşıyabilmesinin yanı sıra belli periyotlarla “bakım” adı altında Havelsan’a rahatlıkla elemanlarını sokabiliyor. 

İŞTE MASON ŞİRKETİN AĞINDAKİLER 

Veri Kurtarma şirketinin “hizmet götürdüğü” diğer bazı kamu kuruluşları ise şöyle sıralanıyor: Halkba1nk, İMKB, Vakıfbank, SSK, Anadolu Ajansı, BDDK, TBMM ve çok sayıda üniversite. 

BUNLAR DA “TABİÎ MÜTTEFİK”

Mason şirketinin işbirliği yaptığı yahudi ve mason sermayeli olduğu bilinen ya da bünyesinde çok sayıda mason barındıran kuruluşlar arasında ise Pepsi, Philip Morris, Pirelli, Sevenhill, Henkel, Danone, Carrefour, Aviva, Hürriyet, Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası, Tüpraş ve Eti bisküvi gibi şirketler bulunuyor. Veri Kurtarma ayrıca, Neve Şalom sinagogu ile mason localarına da hizmet veriyor. 

(Murat Unay – habervaktim)  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.